Cadde Kelebek çocuklara ünlülerden destek

Kelebek çocuklara ünlülerden destek

22.11.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Son yıllarda hayatını ‘kelebek çocuklara’ adayan Fulden Uras’ın başlattığı farkındalık kampanyasına birçok ünlü isim de destek oldu

Kelebek çocuklara ünlülerden destek

Anneannesini vücudunda açılan yaralar sebebiyle kaybettikten sonra, halk arasında bilinen adıyla ‘kelebek’ hastalığıyla (Epidermolizis Bülloza) tanışan ve Hayaller Gerçek Olsa Derneği’ni kuran Fulden Uras’ın sosyal medyada başlattığı kampanyaya ünlü isimler de kayıtsız kalmadı. Kayıtlı yüzlerce kelebek hastası çocuğa maddi ve manevi destek olmaya çalışan Uras, “İki defa kanser atlattım. Onun bana öğretemediğini, bu çocuklar öğretti. Karşılıksız iyiliğin ne kadar önemli bir erdem olduğunu anladım” dedi.

Haberin Devamı

‘Duyarlılıkta artış oldu’

Uras’ın başlattığı farkındalık kampanyası sosyal medyada çığ gibi büyüdü. Aralarında Pınar Altuğ, Zara, Dilan Çiçek Deniz, Ceyda Ateş, Timur Acar, Çağla Şıkel, Özlem Yıldız, Nilgün Belgün, Petek Dinçöz, Esra Erol, Bülent Serttaş, Açelya Akkoyun, Muazzez Ersoy, Ayşe Tolga ve Seda Üren’ni de aralarında bulunduğu her sektörden çok sayıda isim, sosyal medyadan paylaştıkları videolu mesajlarıyla hastalığa dikkat çekerek, farkındalığı artırmaya çalıştı. Bu hareket sonrasında, toplumun duyarlılığında artış olduğunu söyleyen Uras, kısa sürede çok sayıda hasta çocuğun tedavi sürecine katkı sağladıklarını belirtti.