Siyaset ‘Kelebek girse haberimiz olur’

‘Kelebek girse haberimiz olur’

28.10.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Anıtkabir’den sonra Ankara’nın en çok ziyaret edilen mekânlarının başında TBMM gelir. Pazartesi, cuma ve cumartesi günleri Meclis’i gezmeye gelen vatandaşlar, her eğitim düzeyinden öğrenciler ile vekil ziyaretçilerinin toplam sayısı yıllık yüz binleri bulur.

‘Kelebek girse haberimiz olur’

Beş siyasi partinin grup toplantılarının gerçekleştirildiği salı günleri ziyaretçi sayısı rekor düzeye ulaşır. Meclis yetkililerinden edinilen bilgiye göre, geçtiğimiz salı günü grup toplantılarına katılanların sayısı 7 bini buldu. Gönül verdiği lideri ve partisinin milletvekillerini yakından görmek, onlarla fotoğraf çektirmek ya da derdini iletmek için vatandaşın Meclis’e akın ettiği salı günleri ise TBMM güvenlik birimleri için “en uzun” gündür. Konuyla ilgili görüşüne başvurduğumuz Meclis Güvenlik Daire Başkan Yardımcısı Kahan İnal, şunları söyledi: “Grup günleri yaşadığımız yoğunluğun, aldığımız tedbirlerle güvenli ve sakin bir ortamda geçmesini sağlarız. Elektronik sistemlerimiz sayesinde Meclis’e kelebek girse haberimiz olur. Personelimiz ana bina içinde 15-20 binden az adım atmaz. Meclis içinde ve kampüste aldığımız tedbirler, tamamen bize verilen talimatlar doğrultusundadır.”

Haberin Devamı

‘Kelebek girse haberimiz olur’

Akşener’e partisinden çiçek jesti

Siyasi parti gruplarının ritüelleri arasında liderlerin oturdukları sıralara çiçek konulması da yer alıyor. TBMM Park ve Bahçeler Müdürlüğü her lider için özel bir çiçek arajmanı hazırlıyor. Grup günlerinde İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise Meclis’te parti yöneticilerinin “çiçek jestiyle” karşılanıyor. Akşener’in sırasında, partisinin amblem ve renkleri ile süslü iki çiçek dikkat çekiyor.

‘Kelebek girse haberimiz olur’

Jet telefon

MHP’nin iki grup başkanvekilinden biri olan Erhan Usta, Meclis tarihinde az rastlanır bir şekilde bu görevinden alındı. Olay 24 Ekim’de İYİ Parti’nin EYT ile ilgili önergesinin oylanması sonrası yaşandı. Oylamada, MHP’lilerin desteğiyle önerge gündeme alındı; iktidar grubunun “ret” oyları yetersiz kaldı. Oylama sonucunun MHP, CHP, HDP ve İYİ Parti sıralarında alkışlarla kutlandığı dakikalar içinde Usta’nın cep telefonuyla konuşmaya başladığı görüldü. Cumhur İttifakı’na ters düşen bu hamleye kızan MHP lideri Devlet Bahçeli tarafından verilen talimatla Usta’nın grup başkanvekilliği görevine son verildiği anlaşıldı. Jet görevden alma, Usta’ya cep telefonu aracılığıyla bildirilmişti. Usta’nın cep telefonuyla konuşarak salondan ayrılması Milliyet objektifine yansıdı.