Genel Sağlık Kelebek hastalığı ölümcül olabiliyor

Kelebek hastalığı ölümcül olabiliyor

09.05.2017 - 11:18 | Son Güncellenme:

Halk arasında kelebek hastalığı olarak bilinen cilt hastalığı ölümcül olabilir…

Kelebek hastalığı ölümcül olabiliyor

Halk arasında "kelebek hastalığı" olarak bilinen genetik cilt rahatsızlığı Epidermolizis Bülloza az görülmesine rağmen hasta olan insanlara yaşam boyu zor günler yaşatıyor. "Kelebek hastalığı" ölümcül de olabiliyor.

Haberin Devamı

Halk arasında "kelebek hastalığı" olarak bilinen genetik cilt rahatsızlığı Epidermolizis Bülloza, az görülmesine rağmen hasta olan insanlara yaşam boyu zor günler yaşatıyor.

Kelebek hastalığı ölümcül olabiliyor
Hafif, ağır ve ölümcül olarak 3 tipi bulunan hastalıkta en ufak temasta deride yaralar oluşurken, dikkat edilmese hastalar hayatını kaybediyor. Prof. Dr. Tamer İrfan Kaya, "Bu hastalık 170 binde bir kişide görülüyor. Dünyanın hiçbir yerinde bu hastalığın tam tedavisi yok. Dünyanın her yerinde tanı konulan hastalara yara bakımı ve genel destek programları uygulanır" dedi.

Verilere göre dünyada 50 bin, Türkiye’de ise 400 kişide görülen "kelebek hastalığı", yakalanan insanlara zor günler yaşatıyor. Derinin bir yere en ufak sürtünmesinde vücutta yara oluşurken, hasta olan insanlar ömür boyu bu tür yaralarla uğraşmak zorunda kalıyor.

Haberin Devamı


Benler Ne Anlama Geliyor?

Yazarlar