Ekonomi Kelkit’e 10 milyon TL’lik doğalgaz yatırımı

Kelkit’e 10 milyon TL’lik doğalgaz yatırımı

21.07.2017 - 18:31 | Son Güncellenme:

Tokat’tan Erzurum’a uzanan Kelkit havzasının incisi Kelkit artık doğalgazla ısınacak.

Kelkit’e 10 milyon TL’lik doğalgaz yatırımı

Kelkit'in kasım ayında doğalgaza kavuşacağını müjdeleyen Kelkit Belediye Başkanı Ünal Yılmaz ilçen’nin doğalgaza ihtiyacı olduğunu belirterek, “Göreve geldiğimizden günden itibaren doğalgazı ilçeye getirmek için çalışıyoruz. Nihayet çözüme kavuşturduk ve artık ilçemiz doğalgaza kavuşacak” diyor.

Haberin Devamı

Bakanlar Kurulu’nun aldığı kararın ardından doğalgazın ülke genelinde yaygınlaştırılması hedeflenirken Gümüşhane’nin Kelkit ilçesi de doğalgaza kavuşuyor. 10 milyon TL’lik yatırımla Kelkit, Kasım ayında doğalgaza kavuşacak. Kelkit Belediye Başkanı Ünal Yılmaz, “Doğalgazın Kelkit’imize kazandırılması büyük bir ihtiyaçtı, göreve ilk geldiğimizden itibaren Kelkit’imiz için çok büyük önemi arz eden ve üzerinde canla başla çalıştığımız konuydu. Çözüme kavuştuğu için ilçe olarak çok mutluyuz” dedi.

“Kelkit’i koruyoruz”

Isınma ihtiyacının Kelkit’e zarar vermemesi için doğalgaz çalışmalarına başladıklarını belirten Başkan Yılmaz, “Kelkit’imiz organik tarımı, havası ve doğası ile ön plana çıkan bir ilçe. Bu şartları korumamız ve ısınma ihtiyacının, doğamıza en az zarar verecek şekilde karşılanması için doğalgazın Kelkit’e kazandırılması önemliydi. Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren doğalgaz üzerinde canla başla çalıştık”

Haberin Devamı

“Bu kış doğalgazla ısınacağız”

Büyük uğraşlar sonucu bu noktaya geldiklerini kaydeden Başkan Yılmaz, “Bu kış vatandaşlarımıza doğalgazla ısınma sözü verdik. Bu hizmetin ilçemize hayırlı olmasını diliyorum. İlçemizin doğalgaza kavuşmasında en büyük desteği Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan’dan aldık. Ayrıca Başbakanımız Binali Yıldırım, Başbakan Yardımcımız Fikri Işık, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Berat Albayrak’ın da büyük katkıları oldu hepsine şükranlarımızı sunuyoruz” şeklinde konuştu.

Kelkit’e 10 milyon TL’lik yatırım

Konuyla ilgili, açıklama Kelkit Belediyesini ziyaret edene ve Başkan Ünal Yılmaz’a bilgi veren Aksa Doğalgaz CEO’su Yaşar Arslan, Kelkit’te bu yılsonuna kadar 10 milyon TL yatırım yapmayı hedeflediklerini belirtti. Arslan, kurulacak 75 kilometre şebeke altyapısıyla 3 bin konuta eşdeğer aboneye doğalgaz arzı sağlamayı planladıklarını ifade ederek şunarı söyledi, “Kelkit halkının, doğalgaza dönüşümlerini sonbahardan önce gerçekleştirmelerini ve bu kış doğal gaz konforunu yaşamaya başlamalarını arzu ediyoruz. İlçeye önümüzdeki 5 yılda 20 milyon TL yatırım yapmayı planlıyoruz. Bu yatırımlar neticesinde, Kelkit’te doğrudan ve dolaylı olarak 80 milyon TL’lik bir ekonomik büyüklük oluşacak. Bölgedeki istihdama ve ekonomik hareketliliğe katkıda bulunmak bizim için çok önemli”