Gündem Kelliğe çare sünnet derisi

Kelliğe çare sünnet derisi

12.03.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Yeditepe Üniversitesi’nin kelliğe ve saç beyazlamasına karşı geliştirdiği Kelopesia adlı merhem kamuoyuna tanıtıldı. Sünnet derilerinin kullanıldığı ürün 1 ay içinde satışa sunulacak..

Kelliğe çare sünnet derisi

Pek çok alanda araştırma ve çalışmalar yapan Yeditepe Üniversitesi Genetik ve Biyomühendislik Bölümü Ar-Ge Laboratuvarları’nda saç dökülmesine karşı yeni bir merhem üretildi. Yeditepe Üniversitesi Kurucu Başkanı Bedrettin Dalan ve Yeditepe Üniversitesi Genetik ve Biyomühendislik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Fikrettin Şahin, dün düzenledikleri basın toplantısında Genetik ve Biyomühendislik Bölümü Ar-Ge Laboratuvarları’nda kelliğe ve saç beyazlamasına çare bulduklarını açıkladı.

Prof. Dr. Fikrettin Şahin, Özge Sezin Somuncu, Pakize Neslihan Taşlı ve Okan Demir’in yürüttüğü çalışma ile ortaya çıkartılan ürünün saç dökülmelerini engellediğini, boş alanlarda yeni saçlar çıkardığını ve var olan saçları kalınlaştırarak beyazlamasını önlediğini söyleyen Bedrettin Dalan, Yeditepe Üniversitesi’nin bilimi üreten bir üniversite olduğunu vurguladı. Prof. Dr. Şahin ise kısa süre içinde ürünün, krem, sprey, losyon ya da şampuan şeklinde halka sunulacağını belirtti. Prof. Dr. Şahin, yeni doğan bebeklerin sünnet derilerinden izole edilen kök hücrelerin, hücre kültür ortamında ürettikleri moleküler kokteyl ile saç dökülmesine neden olan vitamin ve mineral eksikliklerini gidermek üzere hazırlanan formülasyonu kullandıklarını açıkladı.

10 günde yeni saç

Prof. Şahin, “Yaklaşık 10 gün içinde yeni saç oluşumu sağlandı” dedi. Kremi ilk olarak hayvanlar üzerinde denediklerini söyleyen Şahin, “Tıraş edilen farelerin sırtına formülü sürdük. 12’inci günde hayvanların sırtının kılla kaplandığını gördük” dedi.

Haberin Devamı

Şafak Sezer de kullandı

Basın toplantısı sırasında Bedrettin Dalan, Şafak Sezer’i yanına çağırarak Şafak’ın da ilacın gönüllü deneklerden biri olduğunu söyledi. Dalan, Sezer’in saçlarını göstererek “Burada hiç saç yoktu” dedi.