Gündem Kemalettin Özdemir polis kontrolüne takıldı

Kemalettin Özdemir polis kontrolüne takıldı

11.09.2016 - 15:49 | Son Güncellenme:

FETÖ terör örgütünün lideri Fetullah Gülen’in bir dönem yakınındaki isimlerden biri olan ancak daha sonra cemaatle bağlarını kopardığı öne sürülen Kemalettin Özdemir polis kontrolüne takıldı. Aracında Gülen'in kitapları bulunan Özdemir serbest bırakılırken, kitaplara el konuldu.

Kemalettin Özdemir polis kontrolüne takıldı

FETÖ terör örgütünün lideri Fetullah Gülen’in bir dönem yakınındaki isimlerden biri olan Kemalettin Özdemir polis kontrolünü takıldı. Ankara Emniyet Müdürlüğü, 7 Eylül akşamı kent güvenliğinin sağlanması için Ankara’nın belirli bölgelerinde huzur operasyonu uygulaması yaptı. Milliyet’in edindiği bilgiye göre; uygulama çerçevesinde gece saat 01.00 sıralarında Yenimahalle bölgesinde durdurulan 06 LNA 53 plakalı aracı kullanan kişinin Kemalettin Özdemir olduğu anlaşıldı.

Haberin Devamı

Araçta yapılan aramada 32 çeşit toplam 47 adet kitap bulundu. Bu kitaplar arasında Fetullah Gülen’in kitaplarının yer aldığı da tespit edildi. Gülen’in , Meallerle Dua Mecmuası, Renklerin Kuşağında Hakikat Çiçekleri, Bir Kırık Dilekçe, Hitap Çiçekleri adlarını taşıyan kitapları dikkat çekti. Abdullah Kaymaz ve Ekrem Dumanlı gibi FETÖ örgütünün önemli isimlerinin kitapları da arama sırasında bulundu.

SERBEST BIRAKILDI

Kemalettin Özdemir hakkında arama ve yakalama kararı olmadığı için polis, yapılacak işlemi savcıya sordu. Savcının Özdemir’in serbest bırakılması, kitaplara ise el konulması talimatını verdiği öğrenildi.