Kültür Sanat Kemanın dâhi ismi Daniel Hope İş Sanat’ta

Kemanın dâhi ismi Daniel Hope İş Sanat’ta

07.03.2016 - 15:58 | Son Güncellenme:

Ödüllü İngiliz keman virtüözü Daniel Hope, İş Sanat’ta Paris Oda Orkestrası ile Vivaldi, Şostakoviç ve Mozart’tan eserler seslendirecek

Kemanın dâhi ismi Daniel Hope  İş Sanat’ta

New York Times’ın “maceracı ve olağanüstü”, London Observer’ın “Jacqueline du Pré’den bu yana gelmiş geçmiş en heyecan verici İngiliz yaylı çalgı icracısı” yorumlarıyla yücelttiği İngiliz kemancı Daniel Hope, İş Sanat’taki ilk konserinde Paris Oda Orkestrası ile sahne alıyor.

Haberin Devamı

BBC Music Magazine’in “çağdaş kemanın geleceğinin güvenle teslim edilebileceği bir isim” övgüsüne değer görülen Hope, şimdiye kadar Kurt Masur, Christian Thielemann, Sir Roger Norrington, Sakari Oramo, Kent Nagano, Daniel Harding, Semyon Bychkov, Mstislav Rostropovich ve Leonard Slatkin gibi duayen şeflerin batonu altında çaldı. Sanatçı, Anne Sofie von Otter, Menahem Pressler, Thomas Hampson, Sting, Thomas Adès, Edgar Meyer, Kristian Bezuidenhout, Zakir Hussain, Jeffrey Kahane, David Finckel, Wu Han, Lynn Harrell, Jaime Laredo, Sebastian Knauer gibi müzik dünyasının ünlü isimleriyle farklı projelere imza attı.

2014-2015 sezonunda Prokofiev’in 1914 keman konçertosunun dünya prömiyerini BBC Proms’ta gerçekleştiren Hope’un Ravi Shankar bestelerinden oluşan kaydı East Meets West, tüm dünyada büyük ilgi gördü.

Haberin Devamı

Kurulduğu 1978 yılından bu yana 43 daimi üyesiyle Fransa’nın önde gelen oda müziği topluluklarından biri haline gelen Paris Oda Orkestrası’nın Daniel Hope’a eşlik edeceği konserin repertuvarında Vivaldi, Şostakoviç ve Mozart’tan eserler yer alıyor. Konser 17 Mart, Perşembe akşamı saat 20.30’da.

Bilet Fiyatları: 1.Kademe: 120 TL 2.Kademe: 80 TL 3.Kademe: 70 TL İndirimli: 60 TL Öğrenci: 20 TL

Satış noktaları

İş Sanat Ana Gişe - 0212 316 10 83 / Biletix – 0216 556 98 00 / Biletix.com