Cadde Kemanın ustası deneyimlerini paylaştı

Kemanın ustası deneyimlerini paylaştı

03.02.2017 - 17:53 | Son Güncellenme:

Keman sanatçısı Esen Kıvrak, masterclass programı çerçevesinde İzmir'in Buca ilçesinde öğrencilerle bir araya geldi.

Kemanın ustası deneyimlerini paylaştı

Solo kariyerinin yanı sıra Borusan Quartet'in üyesi olarak dünyada konser programlarını sürdüren keman sanatçısı Esen Kıvrak, Buca Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi'nde (BBKSM) keman eğitimi alan öğrencilerle 2 günlük eğitim programında buluştu.

Haberin Devamı

Masterclass programı çerçevesinde İzmir'in dört bir yanından gelen öğrencilerle bir araya gelen Kıvrak, tecrübe ve deneyimlerini paylaştı. Öğrencilerin kemanlarıyla çaldığı parçaları dinleyip, aksaklık gördüğü noktalar için çözümler üreten Kıvrak, kemanıyla uygulamalı olarak ders verdi. 'Avusturya disiplininde çalan Türk kemancı' olarak nitelendirilen ve dünya çapındaki çalışmalarıyla bilinen Esen Kıvrak'tan ders almanın keyfini yaşayan öğrenciler, iki gün süren masterclass programından yepyeni bilgiler edinip, sanat yaşamlarına dokunacak tecrübe ile çıktı.

Toronto Gençlik Senfoni, Ensemble Salieri, Concertante Wien, İzmir Devlet Senfoni, İzmir DESO, Bursa Bölge Devlet Senfoni, İstanbul Devlet Senfoni, İstanbul Senfonietta, Eskişehir Büyüksehir Belediyesi Senfoni, Çukurova Devlet Senfoni, Ankara Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası gibi çeşitli orkestralar eşliğinde solist olarak konserler veren Kıvrak, birçok uluslararası organizasyonda Türkiye'yi temsil etti. 2005 yılında Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası'nın ilk asil keman sanatçısı oldu. 2006'da Lizbon Metropolitan Orkestrası'nda konuk başkemancılık görevine getirildi. Halen Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası, Borusan Yaylı Çalgılar Dörtlüsü ve Borusan Oda Orkestrası'ndaki görevini sürdüren Kıvrak aynı zamanda Viyana Senfonietta Orkestrası'nın başkemancılığını yapıyor.

Yazarlar