Kenan Doğulu

  • İsim
    : Kenan
  • Soyad
    : Doğulu
  • Mesleği
    : Şarkıcı
  • Doğum Tarihi
    : 31.05.1974
    1974-05-31
  • Uyruğu
    : Türkiye
BİYOGRAFİSİ

 Türk müzisyen. Yurdaer Doğulu'nun oğlu olan Kenan Doğulu'nun bugüne kadar sekiz stüdyo albümü yayınlanmıştır. Doğulu, 2007 Eurovision Şarkı Yarışması'nda Türkiye'yi temsil ederek yarışmayı dördüncü olarak tamamlamıştır.
 
Yaşam öyküsü
 
31 Mayıs 1974 yılında Yurdaer ve Serpil Doğulu çiftinin ortanca çocuğu olarak İstanbul Cihangir'de dünyaya geldi. Aslen Gaziantep'lidir. Kendisi gibi müzisyen olan ağabeyi Ozan Doğulu ve moda-tasarım ile ilgilenen kızkardeşi Canan Doğulu'yla beraber 3 kardeştir. Beş yaşındayken konservatuarın piyano bölümüne birincilikle girdi. Altı sene piyano bölümünde eğitim aldı, hocası Erkan Alpay'dan flüt, Erdem Sökmen'den gitar dersleri aldı. Bu sırada tiyatro eğitimi, çocuk korosunda solistlik, ritmli sazlar öğrenimini de sürdürdü.
Kültür Koleji'nde lise öğrenimini tamamladı. ABD'de, New Hampshire eyaletinde, Hesser College'da “Communication” sertifika programını bitirdi. Ardından L.A. Musicians Institute'da yüksek öğrenimine başladı. Daha sonra yüksek öğrenimine Türkiye'de, Bilgi Üniversitesi'nde devam etti.
Sanatçının ilk albümü "Yaparım Bilirsin" 1993 yılının Eylül ayında, ikinci albümü "Sımsıkı Sıkı Sıkı" 1994 yılının Aralık ayında, "Kenan Doğulu III" albümü ise 1996 yılının Temmuz ayında piyasadaki yerini aldı. Aynı yıl Hiç Bana Sordun Mu? adlı bir dizide de oynadı.
10. Yıl Marşı, 29 Ekim 1997 yılında Kenan Doğulu tarafından yeniden düzenlendi. 10. Yıl Marşı'nın bu düzenlemesinin de yer aldığı "Kenan Doğulu 3.5" adlı tekli, 1997 yılının nisan ayında piyasaya sunuldu.
15 Mart 1999 yılında, Gençlik Marşı'nın yeni düzenlemesinin yer aldığı bir tekli hazırladı. Ağustos 1999 tarihinde "Ben Senin Herşeyinim" adlı albüm piyasaya sunuldu. Ardından iki yıl sessizliğe bürünen sanatçı 2 Ağustos 2001 yılında "Ex Aşkım" adlı albümü piyasaya çıkardı. 8 Ekim 2002 yılında unplugged bir albüm olan "Kenan Doğulu 5.5" piyasaya çıktı.
24 Haziran 2003'te "Demedi Deme" adlı albümü çıkardı. 14 Ağustos 2004'te da buçuklu albümlerine Kenan Doğulu 6.5 albümünü çıkararak bir yenisini daha ekledi. Son olarak 13 Haziran 2006 yılında da "Festival" adlı albümünü piyasaya sürdü. Albüm 285.000 satarak 2006 yılında satan en çok albümlerden biri oldu. 2007 yılının Ağustos ayında son buçuklu albüm olan 7,5'u yayımladı. 2008'de Turkcell sponsorluğunda "Hayal Kahramanım" adlı teklisini yayımladı.
31 Mayıs 2009'da çıkarmayı planladığı Patron adlı albümü ise 5 Haziran'da müzik marketlerdeki yerini aldı. Yeni albümünü ilk kez Beyaz Show'da tanıttı. 2009 yılında Müslüm Gürses'le bir konserinde kendisinin "Tutamıyorum Zamanı" adlı şarkısıyla düet yaptı. Bu şarkının seçilme amacı Gürses'in bu şarkıyı bir tekli olarak yayınlamış olmasıydı. 6 Temmuz 2012'de "Aşka Türlü Şeyler" adını verdiği son albümüyle yeniden sevenleriyle buluştu.27 Temmuz 2013'de sözleri Kenan Doğulu'ya, müziği ve düzenlemesi Ozan Doğulu'ya ait olan Kız Sana Hayran adlı şarkıyla single çıkarmıştır.
Kişisel Yaşamı
 
Sanatçı 2012 Yılından beri ünlü oyuncu Beren Saat ile birliktelik yaşamaktadır.Çift 23 Şubat 2014'te İstanbul'da nişanlanmıştır.
Eurovision
 
2007 Eurovision Şarkı Yarışması'nda Türkiye'yi temsil etmek üzere Sezen Aksu, Ozan Doğulu gibi adlarla çalışmalarını sürdürmüştür. 9 Şubat 2007'de, Türkiye'yi 2007 Eurovision şarkı yarışması'nda temsil eden şarkının adı Shake It Up Şekerim olarak açıklandı ve 9 Mart 2007 Cuma günü şarkıyı kamuoyuna sundu. 10 Mayıs 2007 Perşembe günü yapılan yarı finalde finale çıkmaya hak kazandı ve 12 Mayıs 2007 Cumartesi günü finalde yirmi ikinci sırada yarışarak Eurovision'u dördüncü sırada tamamladı.
Diskografi
 
Single
1999: Gençlik Marşı
2008: Hayal Kahramanım
2011: Şans Meleğim
2013: Kız Sana Hayran
Albümleri[değiştir | kaynağı değiştir]
1993: Yaparım Bilirsin
1995: Sımsıkı Sıkı Sıkı
1996: Kenan Doğulu III
1997: Kenan Doğulu 3,5
1999: Ben Senin Herşeyinim
2001: Ex Aşkım
2002: Kenan Doğulu 5,5
2003: Demedi Deme
2004: Kenan Doğulu 6,5
2006: Festival
2007: Kenan Doğulu 7,5
2009: Patron
2012: Aşka Türlü Şeyler
 


Kenan Doğulu biyografisi

Kenan Doğulu kimdir?

Kenan Doğulu 31.05.1974 tarihinde doğmuş olup Şarkıcı olarak görev yapmaktadır.

Kenan Doğulu kaç yaşındadır?

Kenan Doğulu 31.05.1974 tarihinde doğmuş olup 43 yaşındadır.

Kenan Doğulu ne iş yapar?

Kenan Doğulu Şarkıcı olarak görev yapmaktadır.

Kenan Doğulu nerelidir?

Kenan Doğulu Türkiye vatandaşıdır.

En Çok Konuşulan Haberler
    ©Copyright 2017 Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.