Gündem Kenan Evren caddesinin adı Erdal Eren olarak değiştirildi

Kenan Evren caddesinin adı Erdal Eren olarak değiştirildi

10.06.2015 - 10:34 | Son Güncellenme:

Aydın Büyükşehir Belediye Belediyesi, kentteki Kenan Evren caddesinin adını Erdal Eren olarak değiştirilmesine karar verdi.

Kenan Evren caddesinin adı Erdal Eren olarak değiştirildi

Aydın’ın Kuşadası İlçesi, Güzelçamlı Mahallesi’ndeki ‘Kenan Evren Caddesi’nin ismi, Büyükşehir Belediye Meclisi kararıyla ‘Erdal Eren Caddesi’ olarak değiştirildi. CHP’li Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu başkanlığında toplanan meclis, 12 Eylül askeri darbesini yapan ve 9 Mayıs’ta ölen Kenan Evren’in adını taşıyan caddenin ismini ‘Erdal Eren’ olarak değiştirdi. Belediye İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı’nın teklifiyle meclise gelen değişiklik, oybirliğiyle kabul edildi.

Haberin Devamı

Erdal Eren
Eren, Yurtsever Devrimci Gençlik Derneği üyesi ve Ankara Yapı Meslek Lisesi öğrencisiydi. 2 Şubat 1980’de ODTÜ öğrencisi Sinan Suner’in öldürülmesini protesto gösterisi nedeniyle gözaltına alınan 24 kişi arasında o da vardı. Gösteri sırasında çıkan çatışmada er Zekeriya Önge’yi öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan Erdal Eren, Mamak Askeri Cezaevi’nde tutuklu kaldığı dönemde işkence gördü. 9 Mart 1980’de idamına karar verilen Eren’in idam kararı, 13 Aralık 1980 günü Ankara Merkez Cezaevi’nde infaz edildi.