Kültür Sanat Kendi hayatını böyle anlattı..

Kendi hayatını böyle anlattı..

16.10.2015 - 12:14 | Son Güncellenme:

Sinemaseverler 4’ü yabancı 3’ü yerli olmak üzere toplam 7 yepyeni filme buluşuyor. Yeni bir sinema haftası ve yepyeni filmler sizlerle. İşte o filmler: Amy, Yaktın Beni, Öyle ya da Böyle, Kara Düzen, Kü´fa: Cin Kapanı, Kızıl Tepe ve My Little Pony: Arkadaşlık Oyunları…

Kendi hayatını böyle anlattı..

Kendi hayatını böyle anlattı..

Haberin Devamı

Yaktın Beni

İtfaiye çalışanı olan Selam, ailesini kaybettikten sonra kendi düzenini kurup hayata geri dönmeyi başarmıştır. Selam ın önündeki en büyük hayal ise yıllardır birlikte olduğu İpek ile dünya evine girmektir. Selam bu hayaline adım adım yaklaşırken yıllardır görmediği dayısı Macit in çıkagelmesiyle işler karışır. Selam ın evine yerleşmeye karar veren Macit in, Leyla ya aşık olması ise bu karmaşaya tuz biber eker.

Filmin yönetmenliğini Can Yücel yaparken oyuncu kadrosunda Sarp Apak, Sinem Kobal, Uğur Yücel, Meltem Cumbul, Hasibe Eren gibi isimler rol alıyor.



Amy

2011 yılının Temmuz ayında henüz 27 yaşındayken hayata veda eden, yüzyılın en önemli yeteneklerinden biri olarak kabul edilen Amy Winehouse un hayatını beyazperdeye yansıtan film, ünlü müzisyenin kendi anlatımı eşliğinde, daha önce görülmemiş arşiv görüntülerini de izleyiciyle buluşturacak.

Filmin yönetmenliğini Asif Kapadia yaparken oyuncu kadrosunda Beyoncé Knowles, Alicia Keys, Amy Winehouse, Mark Ronson, Tony Bennett gibi isimler rol alıyor.

Haberin Devamı



Öyle ya da Böyle

Hakan (Ferit Kaya) ve Mehmet (Osman Karagöz) Ankara da tiyatro-yazarlık bölümünü bitirmiş iki yakın arkadaştır. Pek çok okul arkadaşları gibi İstanbul a gitmek yerine Ankara da kalmış, ancak hayatta kalabilmek için istemedikleri halde dizi-film sektöründe kendilerini kanıtlama gayreti içine girmişlerdir. İkilinin romanlarını uyarladığı İhsan Salih Taşova adlı yazar, yaşlı ve çaptan düşmüş bir isimdir, bu yüzden ikilinin çalışmaları kimsenin ilgisini çekmez. Ancak yazarın ölümü halinde yeniden gündeme geleceğini, böylece senaryolarını satabileceklerini düşünen Mehmet ve Hakan, Taşova yı ortadan kaldırmak için planlar yapar, böylece arkadaşlarıyla birlikte komik bir maceraya atılırlar.

Filmin yönetmenliğini Alper Kaya yaparken oyuncu kadrosunda Erdal Tosun, Selim Erdoğan, Deniz Özerman, Taner Rumeli, Osman Karagöz gibi isimler rol alıyor.



Kara Düzen(Black Mass)

Güney Boston da büyüyen iki çocukluk arkadaşı olan James Whitey Bulger (Johnny Depp) ve John Connolly (Joel Edgerton) yıllar sonra yolları tekrar kesiştiğinde birbirlerini çok farklı noktalarda
bulurlar: Bulger Boston daki İrlanda mafyasının en önde gelen ismidir, Connolly ise FBI ajanı olmuştur. Terfi alabilmek için bölgenin bir diğer büyük gücü olan Angiulo Kardeşler çetesini çökertmek isteyen Connolly, bunun için Whitey den yardım ister. Whitey de rakiplerini alt edebilmek için muhbirlik yapmayı kabul eder. Ancak bu tehlikeli işbirliği kısa süre içinde kontrolden çıkacak, bölge kaosa teslim olacaktır.

Filmin yönetmenliğini Scott Cooper yaparken oyuncu kadrosunda Johnny Depp, Kevin Bacon, Benedict Cumberbatch, Peter Sarsgaard, Juno Temple gibi isimler rol alıyor.

Haberin Devamı



Kü´fa: Cin Kapanı

Serhat, sevgilisi Burçak la olan ilişkisinde sorunlar yaşamaktadır ve bunları onarmak için küçük bir tatil planı yapar. Buna göre Burçak ile yanlarına okul arkadaşları Semih ve Ceyda yı da alarak, annesine miras kalan köy evine gideceklerdir. Evi ilk gördüklerinde evin bulunduğu bölgeyi ve alışık olmadıkları yaşam şartlarını garip bulsalar da kısa süre içerisinde uyum sağlarlar. Tek sorunları fal bakmaya meraklı, içine kapanık biri olan Ceyda nın huzursuzluk yaratan tavırlarıdır. Bir gece köyün muhtarı eve gelip kapılarını çalar; bu ev ve eski sahipleri hakkında konuşmaya başlar. Ayrıca Serhat hakkında, Serhat ın hiç bilmediği bir hikaye de anlatır. Muhtarın anlattıkları, daha önce yaşamış oldukları huzursuzluklarla birleşince bir şeylerden şüphelenmeye başlayan gençler tatili bitirme kararı alırlar ancak bu bekledikleri kadar kolay olmayacaktır.

Filmin yönetmenliğini Aykut Karagöl yaparken oyuncu kadrosunda Adnan Zaman, Zerrin Eren, Belma Mamati, Cem Ağırgez, Onur Elaldı gibi isimler rol alıyor.

Haberin Devamı



Kızıl Tepe(Crimson Peak)

Çocukluk travmalarından kaçan genç yazar Edith Cushing, Thomas Sharpe adında gizemli bir yabancıyla evlenir. Yeni bir hayata adım atıp geçmişe sünger çekmeye kararlı olan Edith, kocası ve onun kız kardeşi Lady Lucille Sharpe ın birlikte yaşadığı eve taşınır ve onlarla birlikte yaşamaya başlar. Ancak Edith zamanla yakışıklı ve çekici kocasının tanıdığından çok daha farklı biri olduğunu keşfedecektir. Geçmişin hayaletlerinden kaçmaya çalışırken ise kan kırmızısı toprağa sahip dağın tepesindeki evin de kendi hayaletleriyle dolu olduğunu fark edecektir...

Filmin yönetmenliğini Guillermo del Toro yaparken oyuncu kadrosunda Mia Wasikowska, Tom Hiddleston, Jessica Chastain, Charlie Hunnam, Burn Gorman gibi isimler rol alıyor.

Haberin Devamı



My Little Pony: Arkadaşlık Oyunları(My Little Pony: Equestria Girls - Friendship Games)

Canterlot Lisesi nde okuyan kahramanlarımız, geleneksel Arkadaşlık Oyunları kapsamında Crystal Prep ile karşılaşmaya hazırlanmaktadır. Ancak son yıllardaki bütün karşılaşmaları Crystal kazanmıştır. Kahramanlarımız Fluttershy, Pinkie Pie, Rainbow Dash, Rarity, Applejack ve Sunset Shimmer, bu sefer şampiyonluğu elde edebilmek için çok daha hevesli ve umutludur, ancak arkadaşları Twilight Sparkle ın Crystal a geçtiğini öğrenmeleri büyük bir şok etkisi yaratır. Bu seferki yarışma, çok daha çekişmeli geçecektir.

Filmin yönetmenliğini Ishi Rudell seslendirenler arasında Tara Strong, Britt McKillip, Tabitha St. Germain, Shannon Chan-Kent, Ashleigh Ball gibi isimler var.