Dünya Kendi kitabına el basacaktı!

Kendi kitabına el basacaktı!

15.08.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

ABD Başkanı Donald Trump’ın eski yardımcısı Omarosa Newman, Beyaz Saray günlerini anlattığı yeni kitabında oldukça ilginç detaylara yer verdi.

Kendi kitabına el basacaktı

ABD’de yeni piyasaya sürülen ve ortalığı karıştıran “Dengesiz” (Unhinged) isimli kitaba göre, Trump, başkanlık töreninde İncil’e değil de, kendi yazdığı “İş Bitirme Sanatı” isimli kitaba el basarak yemin etmek istemiş. Newman’ın yazdığına göre, yemin törenine günler kala Trump, o dönem danışmanı olan yazara konuyu açtı. Trump’ın, “İş Bitirme Sanatı, en çok satan kitaplardan! Tüm zamanların en muhteşem iş kitabı. Ülke için muhteşem anlaşmaları nasıl yapacağımı gösteriyor. Düşün, el bassam, daha ne kadar çok nüsha satarım, hatta belki yemin töreni hatırası baskısı çıkarırım” dediği öğrenildi. Newman ise Trump’ı “Geleneksel bir başkan olmayacağınızı biliyorum, ama bu çok delice bir fikir. Sakın bu fikrinizi başka birine daha açmayın!” diye uyarmış.

Haberin Devamı

Boşanmayı bekliyor

Kitabın bir diğer önemli iddiası ise Trump’In eşi Melania ile ilgili. Kitapta, Melania Trump’ın eşinden boşanmak için gün saydığı ve Trump’ın başkanlık süresi biter bitmez boşanmayı istediği iddia edildi. Melania Trump’ın, eşini utandırmak için kasıtlı olarak alışılmışın dışında kıyafetler giydiğini savunan Newman, Trump’ın kendi yanlışlarını düzeltmek için eşini zorla göçmenlerin kaldığı merkeze götürdüğünü, o nedenle de Melania Trump’ın üstünde “I really don’t care (Gerçekten umurumda değil)” yazılı ceket giydiğini ileri sürdü.

ABD Başkanı Trump’ın eski yardımcısı Omarosa Newman, Beyaz Saray günlerini anlattığı yeni kitabında Trump’ı “ırkçı” olmakla da suçlamış; Trump ise iddiaları yalanlamıştı. Newman kitabın daha önce yayımlanan bazı bölümlerinde, daha önce uzun yıllar Trump’ın sunduğu “Çırak” adlı programda yarışmacısı olduğunu ve buradayken Trump’ın Afro-Amerikalılar için “zenci” ifadesini birçok kez kullandığını duyduğunu belirtiyor. Trump’ın “akli dengesinin kötüye gittiğini” iddia eden Newman, bir toplantıda Trump’ı sinirden kağıt çiğnerken gördüğünü de ileri sürüyor.