Gündem Kendi sorunlarını en iyi kadın çözebilir

Kendi sorunlarını en iyi kadın çözebilir

16.05.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Gülseren Kocaer, HDP’nin Gaziantep’te 3. sıradan adayı.

Kendi sorunlarını en iyi kadın çözebilir

Seçim kampanyası boyunca kadın meselelerini ön plana çıkardığını dile getiren Kocaer, seçmenlerle biraraya geldiğinde aktardıklarını şöyle dile getirdi:
“Kadın sorunlarına vurgu yapıyoruz. Ağırlıklı olarak kadın seçmenlerle toplantılar düzenliyoruz. HDP’de kadının rolüne değiniyoruz. Ayrıca, sosyal haklar konusunda bilgilendirme yapıyoruz. AKP’nin yardım adı altında sunduğu ama aslında sosyal hak olarak verilmesi gereken konuları anlatıyoruz. İnsanların oy karşılığında almaları gerekmediği, sosyal devletin yapması gerekenleri dile getiriyoruz. Örneğin, her evin ayda 10 metreküp su ihtiyacının karşılanması gibi. Kreşler, 7/24 açık ve ücretsiz olacak. Küçük çocuğu olanların ihtiyacı için gıda bankaları olacak.” Kocaer, Meclis’e girdiği takdirde kadın haklarının takipçisi olacağını belirterek, sözlerine şöyle devam etti:
‘Kadın bakanlığı kuracağız’
“Öncelikli sorunumuz, kadınlarımız. Kadın Bakanlığı kurmayı düşünüyoruz. Bu bakanlıkta hiç erkek olmayacak. İl meclisleri ve sivil toplum kuruluşları kadınların sorunlarını belirleyecek ve bakanlığa iletecek. Sorunları bakanlık çözecek. Her konuda sorunun çözümüne kadınlar karar verecek. Kendi sorunlarını en iyi kadınlar çözebilir. Ayrıca, barış sürecinde kadınların daha aktif rol alması gerektiğini düşünüyoruz. Kadınların, doğası gereği her zaman barıştan yana olduğunu bu süreçte de daha katılımcı olmaları gerektiğini vurguluyoruz.”

Haberin Devamı

Gülseren kocaer kimdir?

1970 yılında Malatya’da doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Gaziantep’te tamamladı. 1995 yılında Trakya Üniversitesi İnşaat Bölümü’nden mezun oldu. Çeşitli bankalarda çalışan Kocaer, evli ve 2 çocuk annesi.

Yazarlar