Gündem Kendini ‘rehber’ olarak tanıtmış

Kendini ‘rehber’ olarak tanıtmış

18.08.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Darbe girişimi sırasında ambulansların vurulması talimatını veren firari Yarbay Karacan’ın çevresine ‘Rehberim’ dediği, tanınmamak için akrabalarıyla da görüşmediği ortaya çıktı

Kendini ‘rehber’  olarak tanıtmış

FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimi sürecinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’a suikast planından Ankara’daki polis araçlarının ve ambulansların vurulmasına en kanlı talimatları verdiği belirlenen ve 13 aylık firarın ardından önceki gün yakalanan eski Kurmay Yarbay Özcan Karacan’ın memleketi Antalya’da saklandığı dönemde, kendini “rehber” olarak tanıttığı ve akrabalarına dahi izini belli etmediği ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Darbe girişiminin olduğu gece TBMM ve çeşitli yerleri bombalayan pilotları yönlendiren ‘Yurtta Sulh Konseyi’ üyesi, Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nda görevli eski pilot yarbay Karacan, salı günü Antalya’da gözaltına alındı.

Saç uzattı, sakal bıraktı

Yakalandığında üzerinde sahte kimlik ve ehliyet bulunan, tanınmamak için saçını uzattığı, top sakal ve bıyık bıraktığı görülen, kot pantolon ve 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nün fotoğrafı bulunan ‘İstanbul’ yazılı tişört giyen Karacan, Ankara’da devam eden Kara Havacılık Davası’nda hakim karşısına çıkarılacak.

13 aydan bu yana firari olan Özcan Karacan’ın, Fabrikalar Mahallesi 3026 Sokak’taki bir apartmanın giriş katında kiraladığı dairede oturduğu belirlendi.Aynı binanın 3’üncü katında oturan Kerem Çiçek, Karacan’ın yaklaşık 4 aydan bu yana aynı dairede oturduğunu, karşılaştıklarında selamlaştıklarını, şüphe çeken bir davranışını görmediğini söyledi.

Haberin Devamı

Sahte kimlikle kiraladı

Yanına sık sık gidip gelen kadının da gözaltına alınırken, Karacan’ın, emlakçıdan sahte kimlikle kiraladığı evde 13 yaşındaki kızının da yaşadığı, mahalledekilere turizm acentesinde çalıştığını söylediği, izini belli etmemek için Antalya’daki akrabalarıyla temas kurmadığı belirlendi.

Karacan’ın saklandığı evin bulunduğu mahallede 20 yıldır market işleten Hüseyin İlkuçan, sanığı tanıdığını, bu kişinin sık sık marketinden alışveriş yaptığını belirtti. Yan binada oturan Orhan Oskar da, “‘Sen ne iş yapıyorsun?’ diye sordum bir keresinde. ‘Turizm acentesinde çalışıyorum, rehberlik yapıyorum’ demişti” dedi.

Asker fareden korkar mı?

Duruşmada, sanıklardan Eyüp Ünal’ın savunması sırasında diğer sanıkların tutulduğu bölümde bir tarla faresi görüldü. Mahkeme Başkanı Oğuz Dik, sanıklardan bazılarının ayağa kalkıp duruşma düzenini bozması üzerine, “Asker adam fareden korkar mı?” diye tepki gösterdi. İzleyicilerden de “Fare tanıdıklarının yanına gitti” tepkisi geldi. Fare salondan kaçtıktan sonra Ünal da savunmasına devam etti.