Kendinizi Kuş Gibi Hissedeceksiniz! Kuş Otu Bitkisi

Faydaları saymakla bitmeyen bu otu bir bardak suyla kaynatıp içerseniz...

Haberin Devamı

Latince ismi Stellaria Media olan Kuş otu, yüzyıllardır şifa niyetiyle kullanılmaktadır. Kuş otu özellikle nemli bölgelerde, ormanlık alanlarda ve bazen de yol kenarlarında bile kendiliğinden yetişmektedir. Ülkemizde de hemen hemen her bölgede yetişen Kuş otu, adeta şifa kaynağıdır. Tip olarak en fazla 35-40 santim büyüyen Kuş otu, oval yapraklara sahiptir. Kuş otu denmesinin sebebi, Kuş otu bitkisinin, küçük beyazımsı çiçeklerini kuşların çok sevmesinden kaynaklanmaktadır.

Kuş otu bitkisinin içeriğinde neler var?
Kuş otu bitkisinin içeriğinde, A, B1, B, K, P vitaminleri, bol miktarda C vitamini, flavon, tanen, pektin, şeker ve yeterli düzeyde meyve asitleri bulunur.

Kuş otunun faydaları nelerdir?
Kuş otunun insan sağlığına çok ciddi faydaları vardır. Özellikle Ramazan ayında olduğumuz bu zamanda tüketilmesi çok fayda sağlayacaktır.Kabızlıksorununa çok iyi gelmektedir. Özellikle kilo vermek isteyenlerin sıklıkla başvurduğu bu bitki, bir nevi doğal müshildir.

İdrar yolu enfeksiyonlarına iyi gelmektedir. Böbrekleri çalıştırarak idrar yolundaki problemleri giderir. Doğal balgam sökücü özelliği vardır. Romatizma ağrılarına, oksipital nevralji ve migrene, mide ağrılarına birebirdir. Hemoroid (basur) tedavisinde rahatlıkla kullanılabilir.

Cildi yumuşatıcı ve parlatıcı özelliği vardır. Yapraklarıyla yapılan lapa yaranın erken kapanmasını sağlar. Sivilce ve akneye çok iyi gelir. Gaz problemlerine ve şişkinliğe çok iyi geldiği görülmüştür. Üst solunum yolu enfeksiyonlarını giderici özelliği vardır.

Kuş otuyla yapılan çayın sakinleştirici ve dinginleştirici özelliği de vardır.

Kuş otu çayı nasıl hazırlanır?
Bir veya iki çay kaşığı kadar Kuş otunu, bir bardak suyun içerisine atıp kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra 5 dakika dinlendirin. Sonra içebilirsiniz. Kuş otu çayını günde en fazla üç defa tüketin.

Kuş otu bitkisinin komplikasyonları (yan etkileri) nelerdir?
Kuş otu bitkisinin komplikasyonları arasında en çok görülen ishaldir. Kuş otu bitkisinin günlük tüketimi çok fazla olduğu zaman ishale yol açar. Aynı zamanda çok tüketildiği zaman böbrek hasarlarına yol açabilir. Hamileler Kuş otu çayını 1 fincandan fazla tüketmemeliler. 0-7 yaş grubu çocuklarda kullanımı uygun değildir.