Dünya Kendisi de ‘balon’ oldu!

Kendisi de ‘balon’ oldu!

01.09.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

İngiltere’nin başkenti Londra’da giderek artan cinayet vakalarını protesto etmek isteyen bir grup, Belediye Başkanı Sadık Khan’ı bikiniyle tasvir eden bir balon hazırladı.

Kendisi de ‘balon’ oldu

Balonlu gösteri için internet üzerinden yaklaşık 64 bin euro toplayan protestocular, artan parayı da, yine Sadık Khan’ın görevi bırakması için düzenlenen diğer gösterilerde harcayacak. Protestonun organizatörlerinden Yanny Bruere, “Sadık Khan’ın yönetimi altında suç oranı hiç olmadığı kadar arttı. Londra’da insanlar kendilerini güvende hissetmiyor. Bu sene 81 kişi cinayete kurban gitti” dedi. Göstericiler daha önce de, Temmuz ayında Donald Trump’ı Birleşik Krallık’a yaptığı ilk resmi gezisinde altı bağlı bir bebek şeklinde yine bir balonla protesto etmişti. Balonlu gösterinin düzenlenmesi için üç bin 500’e yakın kişinin bağış yapmış, Sadık Han da buna bir şekilde destek vermişti.

Haberin Devamı

‘Sarı benim rengim değil’

Londra Belediye Başkanı, söz konusu protestolar için ilginç bir mesaj paylaştı ve kendisini sarı renkte bir bikiniyle tasvir eden balon için “Eğer insanlar beni sarı bir bikini içerisinde görmek için cumartesi günlerini harcayacaksa, herkese kapılar açık. Ancak sarının benim rengim olduğunu düşünmüyorum” diye konuştu.