Gündem Kendisi kurtuldu eşini kurtaramadı

Kendisi kurtuldu eşini kurtaramadı

03.10.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türkiye’yi yasa boğan feci kazadan geriye kalanlar yürekleri burktu. Aynı işyerinde çalışan Hilal Ülgen ve Selkin Çengel ölüme birlikte yakalandı. Kaza sırasında olay yerinde olan Levent Ülgen dev otobüsün altında kalmaktan son anda kurtuldu.

Kendisi kurtuldu  eşini kurtaramadı

Ankara’da önceki gün yaşanan katliam gibi kazanın ardından hayatını kaybedenlerin cenazeleri dün Ankara’da defnedilirken, yaşamlarını yitirenlerin öyküleri de yürek burktu. Mesai arkadaşı olduğu öğrenilen Hilal Ülgen (35) ve Selkin Çengel (35) ölüme birlikte yakalandı. Ülgen’in kullandığı araca arkadan belediye otobüsü çarptı. Polisi bekleyen, Ülgen ve Çengel üzerlerine hızla gelen otobüsün altında kaldı. Kaza anında eşinin yanında olan Levent Ülgen, otobüsün önünden kaçmayı başardı ama eşini kurtaramadı.

Haberin Devamı


Gözyaşları sel oldu

12 kişinin yaşamını yitirdiği kazanın otobüsün kontrolünü kaybetmesinden kaynaklandığını söyleyen E.A. kaza nedeniyle otobüsü birinci viteste bırakıp el frenini çektiğini, daha sonra kaldırıma yanaşmak için el frenini indirdiğinde otobüsün ok gibi fırlayarak kaldırıma çıktığını anlattı. Otobüsteki teknik incelemeler ise sürüyor.

Tüm Türkiye’yi yasa boğan kazada ölen 12 kişi dün gözyaşlarıyla son yolculuklarına uğurlandı. Karşıyaka Mezarlığı’nda defnedilen Hayati Özden (69), Selkin Çengel (35), Günten Ünal (85), Ethem Koçak ve Asım Deryal’ın (53) yakınları cenaze töreninde sinir krizi geçirirken şoföre tepki yağdı.

Cenaze namazına Ak Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Ak Parti Ankara Milletvekili adayı Mücahit Arslan ve eski Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Nuri Yılmaz da katıldı. Hilal Ülgen’in cenazesi de Gölbaşı ilçesinde toprağa verildi. Gölbaşı Merkez Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından bir çocuk annesi Ülgen’in cenazesi, gözyaşları arasında Gölbaşı Mezarlığı’na defnedildi.

Haberin Devamı

Edinilen bilgiye göre Ülgen’in kullandığı otomobile kazanın meydana geldiği durağın 30 metre ilerisinde bir başka belediye otobüsü arkadan çarptı. Kaza sonrası Ülgen’in eşi Levent Ülgen de olay yerine geldi. Çengel, Ülgen ve eşi, polisi otobüs durağında beklemeye başladı. Otobüs, son süratle duraktaki insanların üzerine doğru gelince Levent Ülgen, eşini bir hamle ile geri çekmeye çalıştı, ancak başarılı olamadı. Hilal ve Çengel feci şekilde can verdi.


Şoför işten atıldı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, twitter’daki bir takipçisinin direksiyon başında telefonla konuşan otobüs şoförünün fotoğrafını göndermesi üzerine, şoförü geçici olarak işten aldı. Gökçek, “Vatandaşlarımdan ricam, benzer somut olayları gördüğünüzde mutlaka Twitter vasıtasıyla bana da ulaştırın” ifadelerine yer verdi.