Tokat Kendisine Gelen Hediyeleri Mehmetçik İçin Satışa Çıkardı

Kendisine Gelen Hediyeleri Mehmetçik İçin Satışa Çıkardı

19.02.2018 - 15:20 | Son Güncellenme:

.

Kendisine Gelen Hediyeleri Mehmetçik İçin Satışa Çıkardı

Tokat Turhal ilçe Belediye Başkanı Yılmaz Bekler, kendisine gönderilen yüzlerce hediyeyi Afrin’de Zeytin Dalı Harekatı’nda mücadele veren Mehmetçiklere yardım amacıyla satışa çıkardı.
Tokat’ın Turhal ilçesinde belediye başkanı olarak seçilerek 2014 yılında göreve başlayan Yılmaz Bekler, daha önce kendisine gelen hediyeleri Halep’e yardım amacıyla sattı. Başkan Bekler, bu kez de kendisine hediye olarak gelen Kur’an-ı Kerim, plaket, tablo, kitap, süs eşyaları gibi yüzlerce hediyeyi açık artırma ile Afrin’de Zeytin Dalı Harekatı’nda mücadele veren Mehmetçiklere yardım amacıyla satmaya karar verdi. Mehmet Uzun Spor Salonunda açık artırmaya çıkarılan hediyelik eşyalar vatandaşlar tarafından ilgi gördü.

"Hediyeler makama gelir"
Afrin’de mücadele veren Türk Silahlı Kuvvetlerine destek vermek, ahirete göç etmiş olan şehitlere dua etmek için ’Afrin’e destek şehitlere dua’ programı düzenlediklerini ifade eden Başkan Bekler, "Belediye Başkanı olduğum günden itibaren makama gelen hediyeleri sergileyerek satışa çıkardık. Bu hediyeler her ne kadar bizim şahsımıza gelmiş olsa da biz belediye başkanı olmamış olsaydık bize bu hediyeler verilmeyecekti. Bundan dolayı bizim bu hediyeleri kullanmamız mümkün değil daha önce Halap’teki yetim çocuklar için satışa çıkarmıştık ve gelirlerini de Kızılay aracılığıyla Halep’e yetim çocuklara göndermiştik. Şimdi ise arkamda görmüş olduğunuz bu hediyelerin satışından elde edilecek olan geliri Afrin’de mücadele eden askerlerimize ileteceğiz, komutanları ile iletişime geçerek onların istediği malzeme varsa satın alacağız ya da götürüp Mehmetçik Vakfı’na bağışlayacağız. Biz bu gece de Afrin’deki Mehmetçiğimize hem maddi destek hem de manevi destek sağlamış olacağız" dedi.
Sergide Başkan Bekler, Başbakan Binali Yıldırım’ın isminin yazılı olduğu kalemi satışa çıkardı. Tükenmez kalem bin 500 liraya bir hayırsevere satıldı.