Cadde ‘Kendisiyle savaşan bir ekibiz’

‘Kendisiyle savaşan bir ekibiz’

11.12.2017 - 01:30 | Son Güncellenme:

‘Savaşçı’da rol alan Burç Kümbetlioğlu, “Tamamıyla birbirine bağlantılı dinamiklerin olduğu bir yapı altında çalışıyoruz. Kendisiylesavaşan bir ekibiz” dedi

‘Kendisiyle savaşan  bir ekibiz’

‘Savaşçı’nın yanı sıra Türkiye’nin Oscar Aday Adayı, ‘Ayla’ filminde de rol alan Burç Kümbetlioğlu, oyunculukta hayallerinin sonsuz olduğunu söyledi. Oyuncuyla hem dizisini hem de filmini konuştuk.

Haberin Devamı

Son dönemde askeri diziler ekrana gelmeye başladı. Böyle bir projeden teklif gelince neler hissettiniz?

Yıllarca yabancı filmlerde kahramanlık hikayeleri izledik. Onların mükemmelliği empoze edildi bizlere... Oysa ki, geçmişi kahramanlıklarla, zaferlerle dolu bir milletin askeri kahramanlıklarını, vatan ve insan sevgisini tam olarak işleyemedik. O sebeple teklif geldiğinde mutlu oldum.

Sete başlamadan önce rolünüz için ne gibi hazırlıklar yaptınız?

Kondisyon gerektiren bir işe başlayacağımız için öncelikle performansımı arttıracak sportif faaliyetlerde bulundum. Zaten spor yapan biriyim. Ekstra antrenmanlar yaptım. Ayrıca esas duruştan silah tutuşuna, selam vermekten herhangi bir noktaya sızmaya ve daha birçok ayrıntıyı içeren askeri eğitim sürecinden geçtik.

Haberin Devamı

Dizinin reytinglerde zirvede olmasının sırrı nedir?

Tamamıyla birbirine bağlantılı dinamiklerin olduğu bir yapı altında çalışıyoruz. Zincirin halkaları, temsili. Bir işte mutlu çalışıyorsanız, etkisini pozitif anlamda görürsünüz. ‘Savaşçı’ ekibi olarak her hafta kendisiyle savaşan bir ekibiz. Bu da bizi zirvede tutuyor.

Sürekli bu tempoya uymak sizi zorlamıyor mu?

Yaptığı işi çok seven biriyim. Üretmek, insanı zinde kılıyor. Pazartesi sabahı sonuçları öğrendiğimizde zorlanmak ve yorulmak diye bir şey kalmıyor.

‘hayallerim sonsuz’

Oscar Aday Adayı ‘Ayla’ filminde rol aldınız. Sette nasıl bir ortam vardı?

Celal karakterini canlandırdım. Aşırı eğlenerek çalıştığım, tam bir aile ortamıydı. Çok kalabalık bir kadroya sahip. Ama kadrodaki her oyuncu o kadar naif ve işinde başarılı ki, insan böyle bir kadronun içinde yer almaktan mutluluk duyuyor.

Filmin gördüğü ilgiyi nasıl değerlendiriyorsunuz?

Hepimizin bildiği gibi, yaşanmış bir hikaye. Süleyman Dilbirliği amcamızın hayatının büyük bir kısmını kapsayan sevginin gücünü anlatıyor. Bizlere dil, din ve ırk ayrımı gözetmeden sevginin gücünü gösteren bir yaşanmışlık. Dolayısıyla tek gerçeği sevgi, saf ve temiz duygularla birbirine dokunmak olan bu işin, doğru kaleme alınıp doğru şekilde perdeye aktarıldığında aday olması şaşırtıcı değil.

Haberin Devamı

Oyunculukta istediğiniz yere geldiğinizi düşünüyor musunuz?

Hayal ettiğim yer, sonsuz. Benim oyunculukta ‘oldum’ demem mümkün değil. O bitmeyecek bir süreç. Her gün bir şeyler öğrenirsin...