Yalova KENT KONSEYİ’NDEN BELEDİYEYE "ELİNİ ÇABUK TUT" ÇAĞRISI

KENT KONSEYİ’NDEN BELEDİYEYE "ELİNİ ÇABUK TUT" ÇAĞRISI

25.11.2014 - 13:08 | Son Güncellenme:

.

KENT KONSEYİ’NDEN BELEDİYEYE ELİNİ ÇABUK TUT ÇAĞRISI

Yalova Kent Konseyi Başkanı Şükrü Önder, Tonami Meydanı’na yapılacak köprülü kavşak projesi ile ilgili Belediye Başkanı Vefa Salman’ın Karayolları’nın talebini bir an evvel yerine getirmesi gerektiğini söyledi.
Bu bölgeye yapılacak köprülü kavşağın şehir içi trafiği için çok önemli olduğunu dile getiren Önder, Başkan Vefa Salman’a "Elini çabuk tut" diye seslendi. Kent Konseyi salonunda basın toplantısı düzenleyerek görüşlerini kamuoyu ile paylaşan Önder, "Bizim şehir içi trafiğinin düzelmesi için bazı çalışmalarımız var. Belediyeye birtakım tekliflerimiz olacak. Ancak Tonami Meydanı’nda yaşanan sıkışıklığın aşılması lazım. Çevrecilerin buradaki ağaçlarla ilgili hassasiyetleri var. Ağaçlar kesilmesin diyorlar. Ben de çevreci biriyim. Çevre adına birçok çalışma yaptık. Ama burada kamunun büyük çapta menfaati var. Yüz binlerce aracın, milyonlarca insanın kullanabileceği bir güzergah. Bunun faydasını tartışmak bile yersiz. Çevreci arkadaşlarımın bunu da göz önünde bulundurmalarını istiyorum. Çevrecilerin hassasiyetine saygı duyuyorum, fakat bu kadar önemli bir projeyi de göz ardı etmek yanlış olur. Kamu menfaati oradaki 180 ağaçtan daha öncelikli bir konudur. 180 ağacı kesmemek için bu projeden vazgeçilemez.
Burada alt geçit mi, yoksa üst geçit mi daha faydalı olurdu? Bu işin uzmanı Karayolları. Karayolları’nın üst geçit olması gerekir dediği yerde bana göre başka bir projeyi tartışmak yanlış. Zira burada bilimsel çalışmalar yapılıyor. Diğer yandan mantıklı bir bakış açısı ile baktığımızda, orada halk tabiri ile bat-çık yapılabilmesi için bir kazı yapılacak. Bu da Şehit Ömer Faydalı Caddesi, Cengiz Koçal Caddesi ve İstanbul Caddesi ile Tonami Meydanı trafiğinin felç olması anlamına gelir. Şehrin tüm çıkışlarını ve girişlerini etkileyecek bir bat-çık projesinin bence çok yerinde olacağı da düşünülemez. Biz Kent Konseyi olarak köprülü kavşak projesini destekliyoruz. Belediye başkanına Tonami Meydanı’nda Karayolları’nın istediği çalışmaları bir an önce tamamlayıp burayı teslim etmesi çağrısında bulunuyoruz. Bu hemen yapılmalıdır ki Karayolları bir an önce ihaleye çıkabilsin" dedi.