Mardin KENTİN İÇ VE DIŞ PAYDAŞLARI STRATEJİK PLAN İÇİN TOPLANDI

KENTİN İÇ VE DIŞ PAYDAŞLARI STRATEJİK PLAN İÇİN TOPLANDI

22.08.2014 - 17:04 | Son Güncellenme:

.

KENTİN İÇ VE DIŞ PAYDAŞLARI STRATEJİK PLAN İÇİN TOPLANDI

Mardin Büyükşehir Belediyesi, kentin 5 yıllık stratejik planı için kentteki bütün iç ve dış paydaşlarla toplantı gerçekleştirdi.
Mardin Büyükşehir Belediyesi, 2015-2019 stratejik plan çalışmaları kapsamında belediye toplantı salonunda kentin iç ve dış paydaşlarıyla bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıya Mardin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ahmet Zirek ile Genel Sekreter Yardımcısı ve Stratejik Plan Oluşturma Komisyonu’nu başkanlığını yapan Mustafa İmrak ile Büyükşehir Belediyesi’nin daire başkanları katıldı. Kentin 5 yıllık stratejik planı için davet edilen kentin sivil toplum örgütleri, meslek odaları, dernekler, din alimleri ve çok sayıda örgütlü kurumlar toplantıda yer aldı. Toplantıda, bütçede katılımcılık, yönetimde katılımcılık, mecliste katılımcılık ve stratejik plan oluşturmada katılımcılık başlıkları altında bütün bileşenlerin görüşlerine başvuruldu.
Toplantının açılışını yapan Mardin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ahmet Zirek, Mardin’in çok farklı bir kültürel yapıya sahip olduğunu, bu nedenle çok dilli, çok kültürlü, çok dinli projeler ortaya çıkacağını söyledi. Zirek, "Çünkü her kültürel farklılık kendi kültür yaşamına göre bazı projeler içerisine girerek, kentin şekillenmesini isteyecektir. Kentimiz sadece Artuklu ile sınırlı değil. Bütün ilçeler dahil plan ve projeler getirilirse çok daha bütünlüklü olur. Kent bütünlüklü olarak düşünülmesini istiyoruz" dedi.
Toplantıya katılan kesimler de, Mardin’in 5 yıllık planı hakkında görüş bildirdi.