Bingöl Kentsel Dönüşümle Bingöl'ün Çehresi Değişecek

Kentsel Dönüşümle Bingöl'ün Çehresi Değişecek

17.08.2018 - 17:12 | Son Güncellenme:

.

Kentsel Dönüşümle Bingölün Çehresi Değişecek

BİNGÖL (AA) - Bingöl Belediyesi, kentsel dönüşüm projesi kapsamında yapılan ihalede 2 etabın yapım işini üstlenen firma ile sözleşme imzalandı.

Haberin Devamı

Belediye Başkanı Barakazi, yaptığı açıklamada, Kültür Mahallesi'nde uygulanan 2. Etap Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi kapsamında ihale süreci tamamlanan iki etabın sözleşmelerinin imzalandığını belirtti.

Toplamda 5 etaptan oluşan projenin ilk 3 etabının ihale edildiğini kaydeden Barakazi, şöyle devam etti:

"Yüklenici firmalarımızla sözleşmelerimizi imzaladık, Kurban Bayramı'ndan sonra yer teslimi yapılacak. İlgili firmalar şantiye kurma sürecini hızlı bir şekilde tamamlayarak işe başlayacak. Projemizin 1. etap toplu konut alanında 30 bin metrekare alan üzerinde 332 adet 161 metrekarelik tip konut, 60 ofis ve işyeri, bina altlarında toplam 100 araçlık kapalı otopark yer alacak. 2. etap toplu konut alanında ise 35 bin metrekarelik alan üzerinde 308 adet 161 metrekarelik tip konut, 60 ofis ve işyeri, bina altlarında toplam 120 araçlık kapalı otopark, 1 adet 8 derslik B+Z+1 katlı kreş, çocuk oyun alanları yer alacak."

Haberin Devamı

Kentsel dönüşüm projesiyle Bingöl'ün çehresini değiştireceklerini belirten Barakazi, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İlimizin çehresini değiştireceğiz. Mevcut halinde cami, ilkokul, sosyal donatı alanları ve yeterince ticari alanı bulunmayan bölgenin dönüştürülmesiyle, hem depremin izleri silinecek hem de kentimizin imajı yenilenecek. Projemizde toplamda bin 108 konut, 160 rezidans, 18 kapalı otopark, 7 açık otopark, 750 kişilik cami, 8 derslik kreş, meydan, sergi ve fuaye alanları, sportif ve yeşil alanlar, 50 bin metrekarelik sosyal ve ticari alanlar yer alacak."

Proje kapsamında hak sahiplerine bugüne kadar 4 milyon 230 bin 780 lira kira yardımı yapıldığını aktaran Barakazi, "Projemiz tamamlanıncaya kadar kira yardımlarımız devam edecektir." dedi.