Cadde Kerem Görsev'den MS farkındalık konseri

Kerem Görsev'den MS farkındalık konseri

31.05.2018 - 16:03 | Son Güncellenme:

Piyanist ve besteci Kerem Görsev, Multipl Skleroz (MS) hastalığına dikkat çekmek için İzmir'de farkındalık konseri verdi.

Kerem Görsevden MS farkındalık konseri

Dünya MS Günü ve İzmir MS Derneği'nin 30'uncu kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde düzenlenen konser öncesi konuşan Dernek Başkanı Prof. Dr. Egemen İdiman, MS'in ciddi bir beyin ve omurilik rahatsızlığı olduğuna dikkati çekti.

Haberin Devamı

Hastalığın yarattığı engellerin hastalarda iş, eş, sosyal statü, eğitim ve sosyal güvence kaybına yol açtığını, toplumun tüm bunların daha fazla farkında olması gerektiğini dile getiren İdiman, kendilerine destek veren sanatçı Kerem Görsev ile arkadaşlarına teşekkür etti.

Konuşma sonrası sahne alan Kerem Görsev, MS hastalarının yaşadığı sorunlara dikkati çekmek için bir piyano eserini tek eliyle çaldı. Konserin devamında Görsev'e davulda Ferit Odman, kontrbasta Kağan Yıldız ve saksafonda Engin Recepoğulları eşlik etti.

'After the Hurricane' isimli son albümden eserler çalan Kerem Görsev Quartet, bir eserini de iki yıl önce hayatını kaybeden iş adamı Mustafa Koç için seslendirdi.