YAZARIN
  EN SON YAZILARI  
Merhabalar,
 
Soframın yeni  misafiri kereviz sapı.:) diğer deyimiyle şifa deposu. Şimdiye kadar kerevizin sadece kendisini kullanırdım. İlk işim de saplarını atmak olurdu. Ta ki harika yemekler yapan arkadaşım Aysın'ın hiç kereviz sapı kavurması pişirdin mi? uyarısına  kadar.:) 
Evde piştiği an anında tükeniyor der demez hemen tarifini can kulağıyla dinledim. 
Ve semt pazarının gününü iple çekmeye başladım. Çünkü taze kerevizin sapını ancak pazarlarda bulabiliyoruz. 
Nitekim de en güzelini buldum, bir torba keraviz sapı ve uçlarında da bir kaç minik kerevizle evin yolunu tuttum. 
Hemen kerevizi saplarından ayırdım, bu kez sapları önemliydi, kerevizleri gözüm görmedi.:)
 Aslında arkadaşım uyarmıştı, yapımı çok kolay ama yıkaması çok uğraşlı diye. Üstünde durmadım, ıspanak gibi yıkanır dedim. Yaşamadan anlaşılmıyormuş meğer. 
Sapın boydan boya çamur olacağını hiç düşünmemiştim. Çareyi hepsini bıçakla yararak yıkamakta buldum.  Kaç su yıkadım hatırlamıyorum.:) O an tekrar pişirir misin diye sorsalar, asla derim.:) Gözünüz korkmasın diyemem, bayağı korksun.:)
 Hatta restoranda sipariş verirken 3 kez düşünün derim.:)
Ama  bizde de çok beğenildi. Sık sık pişir dendi. Enerjimi toplayınca söz, yine pişireceğim.:) 
 
MALZEMELER:
 
Bir büyük tas kerevizin sapı ve yaprağı
1 adet kapya biber
Kuru soğan
Acı biber
Zeytinyağı
Sarımsak
Tuz
Sarımsaklı yoğurt
 
YAPILIŞI:
Kereviz sapları ve yaprakları kaplarda kum kalmayana kadar yıkanır, doğranır. Hatta öncesinde de kolay yıkansın diye doğranabilir.
 Bu arada tencerede 1 kuru soğan yemeklik doğranıp, 1 fincan zeytinyağı ile kavrulur.
Ardından doğranmış 1 adet kapya biber, 1 ya da 2 adet yeşil acı biber ilave edilir. yıkanmış kereviz sapları da tencereye katılır. Başlangıçta hiç su konmaz. Kendi saldığı suyla kavrulur.
 Devamlı karıştırılarak kavrulur. 1 tatlı kaşığı tuz eklenir. Şayet saplar hala sert ve diri ise yarım çay bardağı kadar su katılır. 
Yumuşayana kadar pişirmeye devam edilir. Tadına bakıp piştiğine inandığınızda servis tabağınıza boşaltabilirsiniz.
İster sarımsaklı yoğurtla, isterseniz üzerine kırılmış yumurta ile yiyebilirsiniz.
 
Afiyet olsun.