Diyetler Kereviz yemek yağ yaktırıyor

Kereviz yemek yağ yaktırıyor

14.06.2016 - 15:16 | Son Güncellenme:

Yapılan bir deneyde kerevizin, içerdiği kalorinin iki katını yaktığı keşfedildi

Kereviz yemek yağ yaktırıyor

İngiltere'de bir adama yapılan deney sonucunda kereviz yemenin, kerevizin içerdiği kalorinin iki katını yaktığı bulundu. Bahsi geçen kişi, ikisi de 53 kalori olan çiğ kereviz yiyip kereviz suyu içti ve çiğ kereviz yemenin sonucunda 72 kalori, kereviz suyu içmenin sonucunda ise 112 kalori yaktığı belirlendi.

Haberin Devamı

Negatif kalorili yiyecekler gerçekten var mı?

Bilim insanları, yaptıkları araştırmalarla, beslenme uzmanlarının negatif kalorili yiyecek dediği şeyin doğruluğunu ispatlama yolunda ilk adımı attılar. Negatif kalorili yiyecekler, sindirilmesi için içerdiğinden daha çok enerji harcanması gereken yiyeceklerdir.

Yiyecekler sıvı halde vücuda alındığında daha çok kalori yakılıyor

Araştırmada yer alan bilim insanlarından biri olan Dr. Tom Barber, "Kereviz sıvı hale getirildiğinde içinde yer alan lifler parçalandığından ve besin öğeleri salındığından karaciğere yapacak daha çok iş düşer ve kilo kaybı beklenir. Diğer bir isimle bu, negatif kalorili yiyecektir." açıklamalarında bulundu.

Kerevizin tek faydası yağ yakmak değil

Haberin Devamı

Kereviz %75 su ve %25 liften oluşur. Kilo kaybına yardımcı olması dışında, sağlığa da pek çok faydası bulunmaktadır. Araştırmalar kerevizin kuvvetli bir antioksidan olduğunu ve vücuttaki enfeksiyonlarla savaşan bir yiyecek olduğunu gösterdi, bu da tansiyon ve kolesterolün düznlenmesine ve kalp hastalıklarının önlenmesine yardımcı oluyor. Kereviz ayrıca bağışıklık sistemini güçlendiren C vitaminini de içeriyor.

Kereviz dışında negatif kalorili olduğu düşünülen diğer yiyecekler greyfurt, salatalık ve marul fakat doğruluğu henüz kanıtlanabilmiş değil.

Pembenar Özel

Yazarlar