Siyaset ‘Kerkük bugünün Çanakkale’sidir’

‘Kerkük bugünün Çanakkale’sidir’

12.10.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

MHP Genel Başkan Yardımcısı, İstanbul Milletvekili Celal Adan dün yaptığı yazılı açıklamada IKBY Başkanı Mesud Barzani’nin işgalci olduğunu belirtti.

‘Kerkük bugünün  Çanakkale’sidir’

Adan, “Bünyesinde cesaret hapı etkisi yaratan iltimas ve tavizlerle coşmuş, taarruza hazırlanmaktadır. Amerikan işgalinde; Coni’nin namlusuna sığınıp tarihsel varlığını yağmaladığı, nüfus ve tapu kayıtlarını sildiği Türkmen’in, şimdi tüm varlığını yok etmeye kilitlenmiştir. Ancak Cenab-ı Allaha şükürler olsun milletimiz uyanmış, devletimiz de işin gereğini yapacaktır” ifadelerini kulllandı.
Türkmen kenti Kerkük’ün bugünün Çanakkale’si olduğunu ifade eden Adan, şöyle devam etti: “Kerkük; bugünün Çanakkale’sidir. Ama Çanakkale’yi geçilmez kılıp destan yazan bu toprağın çocukları; şimdi de Kerkük topraklarında destan yazmaya hazırdır.
‘Ok yaydan çıkmıştır’
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli bu hususta gerekli sözü söylemiş ve işareti vermiştir. Söz ağızdan, ok yaydan çıkmıştır. Zalimin arkasında başka zalimler, mazlumun arkasında önce Yüce Allah, sonra büyük Türk milleti vardır. Peşmergenin namlusu, Türkmeneli’nin namusu karşısında galip gelemeyecektir.” Adan, “Aziz ülkücüler; bu uğurda her türlü fedakârlığa razıdır. Kerkük; ezelden beri Türk’tür ve Allah’ın izniyle ebediyen Türk kalacaktır” ifadelerine yer verdi.

Haberin Devamı