Dünya Kerry ve Lavrov bir kez daha buluştu

Kerry ve Lavrov bir kez daha buluştu

09.09.2016 - 12:21 | Son Güncellenme:

ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan 'Henüz Cenevre'ye seyahat planlaması yok' açıklamasından yalnızca iki saat sonra Kerry İsviçre'ye uçtu. İki isim, Suriye zirvesinden sonra basının karşısına çıkacak.

Kerry ve Lavrov bir kez daha buluştu

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Suriye'deki krizi ele almak için Cenevre'de bir kez daha bir araya geldi.

Haberin Devamı

İsviçre'nin Cenevre kentinde bulunan President Wilson Hotel'de Kerry ve Lavrov arasında gerçekleştirilen görüşme sonrasında, basına açıklama yapılması bekleniyor.

Dün Cenevre'ye gelen Lavrov, BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura ile bir görüşme gerçekleştirdi. Kerry ise bugün Cenevre'ye geldi.

Görüşmelerde, şiddetin azaltılması, Suriye halkına yönelik insani yardımların genişletilmesi ve iç savaşı sonlandıracak bir siyasi çözüme doğru gidilmesine odaklanılacağı ifade edilmişti.

Kerry ile Lavrov, son olarak bu hafta başında G20 Zirvesi için bulundukları Çin'de bir araya gelmiş, iki bakanın 8-9 Eylül'de Cenevre'de tekrar görüşeceği bildirilmişti. Rusya Dışişleri Bakanlığı, iki bakanın son iki günde iki telefon görüşmesi yaptığını ve Cenevre'de bir araya geleceklerini duyurmuştu.

Haberin Devamı

ABD Dışişleri Bakanlığı, dün akşam "Kerry'nin henüz Cenevre'ye seyahat planlaması yok" açıklamasını yaptı ancak iki saat sonra Kerry'nin yola çıkacağı duyuruldu. ABD tarafı, görüşmenin yapılacağını 8 Eylül tarihine kadar teyit etmedi.