Gündem Kertenkele dizisinde sürpriz ayrılık

Kertenkele dizisinde sürpriz ayrılık

25.01.2016 - 12:11 | Son Güncellenme:

Usta oyuncu Şemsi İnkaya, 2 sezondur Ekrem karakterini canlandırdığı Kertenkele dizisinden ayrıldı. Peki Şemsi İnkaya kimdir? İşte oyuncu Şemsi İnkaya hakkında merak edilenler...

Kertenkele dizisinde sürpriz ayrılık

Son olarak 2 sezondur Kertenkele dizisinde Ekrem karakterini canlandıran Şemsi İnkaya, yayınlanan son bölümle diziye veda etti. Yeni dizi ve sinema filmleri için projeleri değerlendiren Şemsi İnkaya, yakında yeniden ekranlara döneceğinin de müjdesini verdi.

ŞEMSİ İNKAYA KİMDİR?

Ticaret Lisesi ve konservatuvarda okudu. Tiyatro sanatçısı Ayten Erman ile evlenip ayrılmıştır. Ozan isminde bir oğlu vardır. Sanat hayatına İ.Ü.T.B. Gençlik Tiyatrosu'nda amatör olarak başlamıştır. İlk oyunu "Pabuçcu Ahmet"tir. Avni Dilligil, Ulvi Uraz gibi pek çok tiyatroda yetişmiştir. İnkaya, Tiyatro Oyuncuları Derneği (To-Der) üyesi ve denetleme kurulu başkanıdır.

1970 ve 1980'li yıllarda Yeşilçam'da pek çok karakter rollerinde oynamıştır. 1981 yapımı Gırgıriye, 1982 yapımı Görgüsüzler gibi filmlerde çok sevilmiştir. 1998 yılında Üvey Baba dizisinde oynamıştır. 2002 yılında Şemsi İnkaya Üvey Baba dizisinden ayrıldıktan sonra Efsane dizisinde Pamir karakterini canlandırdı.

1970’li yıllardan bu yana pek çok Yeşilçam filminde rol alan İnkaya, Üvey Baba, Kırık Kanatlar, Sinekli Bakkal, Canan, Gece Sesleri, Kurtlar Vadisi Pusu, Ben Onu Çok Sevdim gibi pek çok başarılı dizide de yer aldı.