R

Birikimlerinizi doğru değerlendirmek için neler yapabileceğinizi biliyor musunuz?

KAYDIR 6657A1DD-6E78-429E-89FB-338B6D446723 Created with sketchtool.

Mevcut hayat standardınızı emeklilik döneminizde de sürdürmek için düzenli birikim yapmak istiyorsanız bireysel emeklilik sistemi bunun için en uygun tercihlerden biri. Birikiminizin emeklilik yatırım fonlarında değerlendiği bu sistemden maksimum düzeyde faydalanmak için bilmeniz gerekenler ise:

Fonlarınızı yönetirken işin ehline danışmalısınız

Bireysel emeklilik birikiminizi yatırıma dönüştüren emeklilik yatırım fonlarının arasından ihtiyacınıza en uygun olanları seçmek için finansal piyasaları çok iyi şekilde takip etmeniz gerekir. Bu her zaman mümkün olamayacağı için, bu konuda uzman kişilerin kontrolünde bu fonların yönetilmesinin sağlayacağı fayda tartışılmaz. 

Yatırımcı olarak nasıl bir profile sahipsiniz?

Risk profilinizi bilmek, emeklilik birikiminizi yatırım beklentilerinize uygun fonlarda değerlendirmek için kritik öneme sahiptir. Uzmanlar tarafından hazırlanmış risk profil anketleri ile finansal bilginiz, risk getiri algınız ve gelir beklentiniz gibi konulara vereceğiniz yanıtlarla hangi yatırımcı profilinde olduğunuzu tespit edebilirsiniz.

Fon getirinizden memnun değilseniz harekete geçin

Biliyoruz ki bireysel emeklilik sisteminde fon dağılım değişikliği yapılan sözleşme oranları sistemin başladığı günden bu yana çok düşük seviyelerde. Fon dağılımının değiştirilmemesinin sebeplerini araştırdığımızda katılımcıların finansal piyasalardaki gelişmeleri çoğunlukla takip etmediğini, takip etseler dahi gelişmeler sonucunda harekete geçme konusunda çekinceleri olduğunu ve bunların başında birikimlerini kaybetme korkusunun geldiğini görüyoruz.

Peki size bu hizmetlerin tamamını Türkiye'de alabileceğiniz bir emeklilik şirketinin olduğunu ve üstelik bu hizmeti ücretsiz sunduğunu söylesek?

Anadolu Hayat Emeklilik, Türkiye'de ilk kez verilen bir hizmete imza atıyor. “Bireysel emeklilik birikimim bana en uygun fonlarda değerlensin, fon dağılımım otomatik değişsin.” diyorsanız siz de vakit kaybetmeden Fonmatik ROBO ile tanışın. Üstelik Fonmatik ROBO, yaptığı değişiklikleri ve fon getirilerinizi güncel finansal göstergelerle birlikte sizinle düzenli olarak paylaşıyor.

FonMatik ROBO'ya anadoluhayat.com.tr online işlemlerden veya mobil şubeden hemen ulaşabilirsiniz.

Detaylı bilgi için tıklayın.