Dünya Keşmir'de silahlar ateşlendi! Ölü ve yaralılar var

Keşmir'de silahlar ateşlendi! Ölü ve yaralılar var

28.03.2017 - 17:03 | Son Güncellenme:

Askerlerin bir evin etrafını sarmasıyla gerçekleşen büyük patlama uluslararası haber ajansları tarafından fotoğraflandı. Direnişçilerin kaçması için evin çevresine gelen kalabalıkla ordu güçleri karşı karşıya geldi, askerler ateş açtı.

Keşmirde silahlar ateşlendi Ölü ve yaralılar var

Hindistan'ın Cammu Keşmir bölgesinde gerilim giderek tırmanıyor. Chadoora'da bir ihbar üzerine askerler bir evin etrafını sardı ve evde büyük bir patlama meydana geldi.

Haberin Devamı

Uluslararası haber ajanslarının geçtiği fotoğraflarda, patlama sırasında askerlerin duvarın arkasında siper aldığı görülüyor. Patlamanın ardından yoğun bir dumanın gökyüzüne yükseldiği evde direnişçilerle askerler silahlı çatışmaya girdi.

Operasyonun duyulmasıyla bölgede yaşayanlar hemen eve doğru koştu, kapana kısılan militanların kaçması için Hindistan karşıtı sloganlar atmaya başladı.

Askerlerle göstericilerin karşı karşıya geldiği olaylarda gösteriler diğer mahallelere de yayıldı.

Askerler taş atan göstericilere karşı ateş açtı ve biber gazı kullandı. Ajansların servis ettiği fotoğraflarda göstericilere doğru nişan alan askerler yer aldı.

Olaylarda en az üç sivilin öldüğü bildiriliyor. Amerikan Associated Press (AP) haber ajansı, 28 kişinin de yaralandığını aktarıyor. Yaralılar arasında askerler de var.

Haberin Devamı

Keşmir, Hindistan ve Pakistan arasında 1947'den bu yana tartışmalı bir bölge. Bugüne kadar şiddet olaylarında 68 binden fazla can kaybı gerçekleşti. Cammu Keşmir'deki direniş grupları, 1989'dan bu yana bağımsızlık ya da Pakistan'a bağlanmak için eylemler yapıyor.