Otomobil Kıa Sportage Suv rekabetine yeni bir soluk getiriyor!

Kıa Sportage Suv rekabetine yeni bir soluk getiriyor!

14.03.2016 - 13:52 | Son Güncellenme:

Kıa yenilenen yüzüyle dördüncü nesil Sportage'ı piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Kıa Sportage yeni C-SUV segmentinde bir ilki gerçekleştirerek araç içinde mobil cihazlar için yeni bir kablosuz şarj sistemi sunuyor.

Kıa Sportage Suv rekabetine yeni bir soluk getiriyor

Türkiye'de son 10 yılda kompakt SUV pazarı 5'e katlandı. Yaklaşık 20 bin adet olan satışlar 2015'te 100 binin üzerine çıktı. Yüzde 5.5'lik pazar payı ise yüzde 15'e yükseldi. 2015'te satılan her 100 otomobilden 15'i kompakt SUV oldu. Pazar yeni modellerle her geçen gün büyürken markalar arasındaki rekabet de kızışıyor. Kompakt SUV segmentinin önemli oyuncularından Kia, dördüncü nesil Sportage ile rekabete yeni bir soluk getiriyor.

Haberin Devamı

Çelik Motor Genel Müdürü Bora Koçak, yeni Sportage ile kompakt SUV segmentinde çıtayı bir basamak yükselterek, her açıdan daha kaliteli bir araçla rekabete gireceklerini söyledi. 1.6 Turbo GDI motoruyla 4x4 çekiş seçeneği sunan Sportage'in bu özelliğiyle rakiplerinden ayrılacağını hem de üst segment beklentilerini karşılayacağını ifade eden, Koçak, 'Sportage 2016 yılında 8 bin 500 adetle en çok satan ana modelimiz olacak. Kia algısını daha da yükseğe taşıyacak" dedi. 2015'i toplam 18 bin adet satışla kapatıp, pazar payını yüzde 1.9'a çıkardıklarını söyleyen Koçak, 2016 satış hedefinin 20 bin adet olduğunu, pazar payını ise yüzde 2'nin üzerine çıkarmayı hedeflediklerini anlattı. Koçak, ikinciyeni.com'da da 15 bin adet ikinci el araç satışı hedeflediklerini belirtti.

Haberin Devamı

MOTOR SEÇENEKLERİ

79 bin 900 TL'den başlayan fiyatlarla satılan Sportage, 3 farklı motor seçeneği ve daha sportif görünüme sahip 'GT Line' versiyonu ile satışa sunuluyor. Motor seçenekleri arasında 1.6 lt GDI 132 bg ve sadece Sportage GT Line modelinde bulunan 1.6 lt T-GDI 177 bg güç üreten iki benzinli motor bulunuyor. Ayrıca, 185 beygirlik 2.0 lt dizel motor bulunuyor.

KABLOSUZ TELEFON ŞARJI VAR

Yeni Sportage, C-SUV segmentinde bir ilki gerçekleştirerek araç içinde mobil cihazlar için yeni bir kablosuz şarj sistemi sunuyor. Kablosuz şarj tabanı, sade bir görünüm için herhangi bir kablo bağlantısına gerek olmadan telefonu şarj etmeye olanak sağlıyor.

KOŞUCUNUN KAS YAPISINDAN ESİNLENDİ

Keskin hatlara sahip yeni Sportage'in daha dinamik bir görünümü var. Sportage'ın silueti, çatısının en yüksek noktasından itibaren otomobilin arkasına doğru inceliyor. Kia tasarımcıları bu detay için, harekete geçmeye hazırlanan bir koşucunun kas yapısından esinlenmiş.