İstanbul KIBRIS’A TEKNOLOJİ ÜSSÜ GELİYOR

KIBRIS’A TEKNOLOJİ ÜSSÜ GELİYOR

21.10.2015 - 09:08 | Son Güncellenme:

.

KIBRIS’A TEKNOLOJİ ÜSSÜ GELİYOR

Türkiye’nin ilk teknoloji perakendecisi Bimeks, Kıbrıs’ın da ilk teknoloji perakendecisi olmaya hazırlanıyor. ‘Kıbrıs’ın Teknoloji Üssü’ olma hedefiyle yola çıkan Bimeks, Kıbrıslılar için hazırladığı indirimlerle 24 Kasım’da kapılarını açıyor.
Asrın Projesi olarak tanımlanan ve geçtiğimiz günlerde faaliyete geçen Can Suyu projesinin ardından, Kıbrıs’ı Doğu Akdeniz’in teknoloji üssü haline getirmek amacıyla bir hamle de Bimeks’ten geldi. Türkiye’nin ilk teknoloji perakendecisi Bimeks, onlarca üründe geçerli olan büyük açılış indirimi ile Kıbrıslılarla buluşuyor. 24 Kasım tarihinde saatler 11.00’i gösterirken Lefkoşa’daki 1001 Airport Mall Shopping Centre’de açılacak olan Bimeks, Kıbrıs’ın teknoloji üssü olacak. Ekonomi kulislerinde ‘Kıbrıs’a yatırım üstüne yatırım’ olarak değerlendirilen açılışa KKTC Başbakanı Ömer Kalyoncu ve hükümet üyelerinin de katılması bekleniyor.
30 BİNDEN FAZLA ÜRÜN ÇEŞİDİ
Kıbrıs’ın ilk teknoloji perakendecisi olmaya hazırlanan ve 570 metrekarelik alanda hizmet verecek olan Bimeks’te, her bütçeye uygun alternatifler ve zengin ürün çeşidi yer alacak. Beyaz eşyadan cep telefonuna, bilgisayardan kişisel bakım ürünlerine kadar 30 binden fazla ürün çeşidini en uygun fiyatlar ve çok cazip ödeme avantajları ile Kıbrıslılara sunacak olan Bimeks, teknolojiyi ‘herkes için ulaşılabilir’ kılacak.
TÜRKİYE’Yİ TEKNOLOJİ PERAKENDECİSİ
Türkiye’de teknolojinin ‘ulaşılabilir’ olmadığı 80’li yıllarda İnşaat Yüksek Mühendisi Murat Akgiray ve Ekonomi Profesörü Vedat Akgiray tarafından İstanbul Kadıköy’de 80 metrekarelik bir dükkanda açılan Bimeks, Türkiye’yi teknoloji perakendeciliği kavramı ile tanıştırdı. Aradan geçen çeyrek asırda birçok ilke imza atarak Türkiye’nin en büyük teknoloji perakendecilerinden biri haline gelen Bimeks’in Yönetim Kurulu Başkanı Murat Akgiray, Kıbrıs’a açılmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Akgiray, “Seksen metrekarelik, ‘raflarını nasıl dolduracağımızı bilemediğimiz teknoloji dükkânı’ndan, Türkiye’nin dört bir yanında 140 mağazaya ulaşan, kabına sığmayıp yurtdışına açılmayı Yavru Vatan Kıbrıs’ta açtığı mağazayla başlatan, 30 binden fazla ürün çeşidi sunan, kocaman bir ‘teknoloji perakendecisi’ Bimeks’e dönüşmenin mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.