Kıbrıs Milli kütüphane arşivi yeniden düzenlendi

Milli kütüphane arşivi yeniden düzenlendi

22.01.2020 - 07:50 | Son Güncellenme:

Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı’na bağlı Kültür Dairesi bünyesinde faaliyet gösteren Atatürk Kültür Merkezi Milli Kütüphane arşivi ve deposu, AKM personelinin yaklaşık 3 ay süren özverili çalışmaları sonucunda yeniden düzenlendi.

Milli kütüphane arşivi yeniden düzenlendi

Kültür Dairesi’nden verilen bilgiye göre, yeniden düzenlenen Atatürk Kültür Merkezi Milli Kütüphane arşivinde gazeteler, deposunda ise Kıbrıs kitapları ve fuarlar koleksiyonu bulunuyor.

Haberin Devamı

Gazeteler bölümünde, Kıbrıs’ta 1970 yılından önce yayınlanmış Bozkurt, Söz, Savaş ve Zafer gibi, kişi ve kurumlardan bağış yoluyla gelen, tarihleri kesintili Kıbrıs Türk gazetelerinden oluşmuş eski gazete koleksiyonunun yanı sıra, Kıbrıs’ta 1970 yılından sonra yayınlanmış olan ve/veya yayınlanmaya devam eden tüm gazetelerden oluşturulan güncel gazeteler koleksiyonu bulunuyor.

Arşivde Türkiye gazetelerinden de Milliyet Gazetesi’nin 1985 yılından itibaren yayınlanmış tüm sayıları kesintisiz olarak yer alıyor.

Yeniden düzenlenen Atatürk Kültür Merkezi Milli Kütüphane arşivini ziyaret eden Kültür Dairesi Müdürü Kerim Akpolat, AKM personelinin 3 aydan beri hummalı ve özverili bir şekilde çalıştığını ve yıllardır imkansızlıklar nedeniyle istenilen düzeye getirilemeyen arşivi toparladıklarını, arşivin çağdaş bir hale getirilmesi için de çalışmaların sürdürüldüğünü belirtti.

Haberin Devamı

Yapılan çalışmalar sonrasında arşivde raf eksikliği yaşandığını ifade eden Akpolat, en kısa zamanda bu eksikliğin de giderileceğini vurguladı.

Milli Kütüphane’nin çok geniş bir arşiv ve depoya sahip olduğunu kaydeden Akpolat, Milli Kütüphane arşivinin, öğlen arası da dahil olmak üzere, mesai saatlerinde araştırmacı ve ziyaretçilerin kullanımına kütüphane görevlileri eşliğinde açık olduğunu, buradan yararlanmak isteyen herkesin kütüphane görevlilerine bilgi verip, izin alarak arşivden yararlanabileceğini bildirdi.