Siyaset Kıl payı meclis dışı kaldılar

Kıl payı meclis dışı kaldılar

27.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

24 Haziran seçimlerinde partiler İstanbul’da 98 milletvekilliği için yarıştı. Ak Parti adaylarından 1. Bölge’de 16. sıra adayı Şeyma Döğücü, 2. Bölge’de 14. sıra adayı İbrahim Yasin Kırıcı ve 3. Bölge’de 16. sıra adayı Yıldız Seferinoğlu az bir farkla Meclis’e giremedi.

Kıl payı meclis dışı kaldılar

CHP’de de Mustafa Oktay Aksu, Derya Şentürk ve engelli hakları savunucusu engelli avukat Turan Hançerli Meclis’e girmeyi kıl payı kaçıran isimler oldu. MHP’nin 1. Bölge 3. sıra adayı Mehmet Bülent Karataş, 2. Bölge 3. sıra adayı Nur Tuğba Aktay ve 3. bölge 4. sıra adayı Ahmet Yiğit Yıldırım Meclis’e girmeye çok yaklaşan isimlerdi. İYİ Parti’den 1. Bölge 4. sıra adayı olan Meral Alemdar, 2. Bölge 3. sıra adayı gazeteci Özcan Pehlivanoğlu ve 3. bölge 4. sıra adayı eski Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen’in eşi Meltem Ünal Erzen Meclis’e girmeye çok yaklaşsa da partilerinin aldığı oy vekilliklerine yetmedi.

Haberin Devamı

Yurt dışı değiştirdi

Türkiye genelinde de merhum akademisyen yazar Necip Hablemitoğlu’nun eşi Şengül Hablemitoğlu, yazar Ayşe Sucu, Fahrettin Aslan’ın oğlu Mehmet Aslan, Onur Aydın, Ali Türkşen, 15 Temmuz’da yaralanan eski polis müdürü Fatih Eryılmaz İYİ Parti saflarından seçilemeyen ünlü isimler oldu. MHP’nin Ankara 2. Bölge 3. sıradan listeye koyduğu güvenlik uzmanı Abdullah Ağar da milletvekili seçilemedi. HDP listesinden Ankara 3. Bölge 1. sıra adayı olan Veli Saçılık ve Ak Parti’nin İstanbul 2. Bölge 16. sıra adayı gazeteci Ayşe Böhürler de Meclis’e giremedi. HDP’nin Aydın 1. Sıra adayı sanatçı Ferhat Tunç da Meclis’e giremedi. Saadet Partisi İstanbul 3.bölge 1. sıra adayı olan eski HDP’li Altan Tan’da seçilmek için yeterli oyu alamadı. Yurt dışında oylarının partilere dağıtılması sonrası Hakkari’de tulum çıkaran HDP’nin üç milletvekilliğinden biri Ak Parti’ye geçti. Ak Partili Husret Dinç’in Şemdinli’nin Derecik Beldesi’nde yaşayan yakınları ve partililer havai fişek atıp, silahlarla havaya ateş açarak sevinç gösterisi yaptı. Kahramanmaraş’ta da İYİ Parti’nin vekil sevinci, yurt dışı oyların hesaba katılması üzerine yarım kaldı. İYİ Parti’li Faruk Atlı’nın yerine Meclis’e CHP’li Ali Öztunç gitti.

Haberin Devamı

Öte yandan Düzce’de AK Parti tarafından yapılan itiraz üzerine bazı ilçelerde yeniden sayım yapıldı. CHP, Malatya’nın Battalgazi ilçesindeki 10 sandıkta itirazda bulundu. MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız da Aydın, Elazığ, Hatay, Niğde, Trabzon ve Düzce olmak üzere bazı seçim bölgelerinde sandık sonuçlarına itiraz ettiklerini bildirdi.