Siyaset Kılıçdaroğlu 359 bin lira daha ödeyecek

Kılıçdaroğlu 359 bin lira daha ödeyecek

19.07.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve yakınlarının Man Adası’na para transferi yaptıklarına ilişkin iddiaları nedeniyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na açılan 1.5 milyon lira istemli üçüncü tazminat davası karara bağlandı. Mahkeme, Kılıçdaroğlu’nun davalılara toplam 359 bin lira manevi tazminat ödemesini karara bağladı.

Kılıçdaroğlu 359 bin lira daha ödeyecek

Anadolu 20. Asliye Hukuk Mahkemesindeki duruşmaya, davalı Kılıçdaroğlu’nun avukatı ile davacılar Cumhurbaşkanı Erdoğan ve yakınlarını temsilen avukat Ferah Yıldız ile davacı Özdemir Bayraktar’ın avukatı Abdullah Demirhan katıldı. Davacı avukatları olayın iftira ve hakaret boyutuyla ele alınmasını istedi. Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik ise davanın başından bu yana mahkemece Türk yargı tarihine geçecek şekilde “hukuksuzluklar” yapıldığını savunarak, dava konusu yapılan sözlerin ve olguların doğru olduğunun ısrarla ifade edildiğini ve bunların ispat edileceğinin belirtildiğini söyledi.

Haberin Devamı

Cübbe çıkardı

Dava sürecinde yaşananları tek tek anlatan avukat Çelik, konuşmasının sonunda yargılamanın hukuksuz olduğunu ve mesleğini layıkıyla yapamadığını belirterek, cübbesini çıkardı. Araya giren Mahkeme Hakimi Memun Kılıç, “Kemal Kılıçdaroğlu milyonlarca seveni olan bir genel başkanımız. Kemal Kılıçdaroğlu da Recep Tayyip Erdoğan da başımızın üstünde. Lütfen Kılıçdaroğlu’nun ağırlığına uygun davranın ve cübbenizi giyin. Cübbe çıkarılmaz. Kemal Kılıçdaroğlu’nun milyonlarca seveni var. Başımızın tacıdır. Bu dava kazanılır, kaybedilir ama bir avukatın cübbe çıkarmasını yakıştıramadım size. Sizi kişisel olarak çok seviyorum. Sizinle asla kişisel bir sorunumuz olamaz, hele hele ki Kemal Bey’le asla olamaz. Müvekkiliniz milyonlarca kişiyi temsil ediyor. Lütfen onun ağırlığına uygun davranın” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Bunun üzerine avukat Çelik, cübbesini giyerek konuşmasına devam etti. Davacı tarafın iddialarının aksine, iddiaların delili banka dekontlarının dosyada olduğunu vurgulayan Çelik, “Biz bu hukuksuzluğa ortak olmayacağımızı belirterek cübbemizi çıkararak duruşma salonunu terk ediyoruz” dedi. Bunun üzerine Mahkeme Hakimi Memun Kılıç duruşmaya kısa bir ara verdi.

Aranın ardından tarafları yeniden salona alan Kılıç, Çelik’ten cübbesini giyerek yerine geçmesini istedi. Tekrar cübbesini giyen Çelik, mahkeme hakiminin kararı açıklayacağını söylemesi üzerine cübbesini yeniden çıkartarak salondan ayrıldı.

Kararını açıklayan hakim, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a 150 bin lira, Özdemir Bayraktar’a 60 bin lira, Esra Albayrak ve Sümeyye Erdoğan Bayraktar’a 22’şer bin lira, Necmeddin Bilal Erdoğan’a 20 bin lira, Ahmet Burak Erdoğan’a 16 bin lira, Mustafa Erdoğan’a 15 bin lira, Sadık Albayrak ve Ziya İlgen’e 14’er bin lira, Orhan Uzuner ve Osman Ketenciye’de 13’er bin lira manevi tazminatın, davalı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan alınarak 21 Kasım 2017’den itibaren işleyecek yasal faiziyle ödenmesine hükmetti.lira manevi tazminat talep edilmişti.

Bağış yapılacak

Öte yandan Baykar AŞ, Kılıçdaroğlu’nun “Man Adası” iddialarından kazanılan 60 bin liralık tazminatın şehit ailelerine bağışlanacağını duyurdu.

Haberin Devamı

Toplam 895 bin TL

Anadolu 9. Asliye Hukuk Mahkemesi daha önce aynı konuda açılan davada Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı Erdoğan ve yakınlarına 339 bin lira, Anadolu 5. Asliye Hukuk Mahkemesi de toplam 197 bin lira tazminat ödemesini karara bağlamıştı.
Böylece Kılıçdaroğlu’nun Man Adası davalarında ödeyeceği tazminat toplamı 895 bin liraya ulaştı.