Siyaset Kılıçdaroğlu’ndan muhtarlara mektup

Kılıçdaroğlu’ndan muhtarlara mektup

09.02.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Partisinin MYK toplantısına başkanlık eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kurmaylarına FETÖ ve PKK’nın da, “hayır” cephesinde yer aldığı iddiasından hareketle CHP ile bazı terör örgütlerini yan yana göstermek isteyen Başbakan Binali Yıldırım ve hükümet cephesinin açıklamalarına yanıt vermemeleri talimatı verdiği öğrenildi.

Kılıçdaroğlu’ndan muhtarlara mektup

Yaklaşık 3 saat süren toplantıda Kılıçdaroğlu’nun, Türkiye’deki tüm köy ve mahalle muhtarlarına mektup yazacağı belirtildi. 50 bini aşkın muhtara iletilecek mektupta, referandumda neden “hayır” oyu kullanılması gerektiğini anlatacak duygusal bir içeriğin kullanılacağı ifade ediliyor. Kılıçdaroğlu’nun referandum sürecinde yörükler ve göçmenlerle de ayrı ayrı buluşacağını belirttiği öğrenildi.

Logosuz kampanya

CHP’nin partiye ait arabalarında parti logolarının ve altı ok simgelerinin sökülmesi kararı da alındı. Toplantıda, “kurumsal olmayan” ve “logosuz” bir kampanyanın yürütülmesi benimsendi.

Toplantıda, Kılıçdaroğlu’nun Anayasa Mahkemesi’ne gidilip gidilmemesi yönünde kurmaylarının görüşlerini sorduğu, ancak bu yönde bir karar açıklamadığı ifade edildi. Kılıçdaroğlu başta olmak üzere kurmaylarının eğiliminin Anayasa Mahkemesi’ne gidilmemesi yönünde olduğu öğrenildi. Kılıçdaroğlu’nun Türkiye Varlık Fonu’na yeni aktarımlar yapılmasına yönelik eleştirilerini sıraladığı, konunun gündemden düşürülmemesini talep ettiği, “Ancak dilimizi biraz daha sadeleştirelim” ifadesini kullandığı belirtildi.

İhraçlar için çalışma grubu

Alınan bilgilere göre Kılıçdaroğlu, önceki günkü KHK başta olmak üzere kamudan çıkarılan akademisyenlere yönelik bir dizi çalışma yürütülmesi konusunda kurmaylarına talimat verdi. Bu konuda, akademisyenlerin CHP’li belediyelerde danışman statüsünde istihdam edilip edilemeyeceğine yönelik bir ön çalışma yapılması konusunda görüş birliğine varıldı.
Kılıçdaroğlu’nun MYK toplantısından sonra bazı reklamcılar, bazı gönüllü grupları ve bir araştırma şirketiyle ayrı ayrı görüştüğü öğrenildi.

‘Demokratik standartlardaki geriye gidiş takip edilmeli’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye’de demokratik standartlarda yaşanan geriye gidişin AB tarafından mutlaka yakından izlenmesi gerektiğini söyledi.
Kılıçdaroğlu, önceki akşam TBMM’de Alman Sosyal Demokrat Parti (SDP) milletvekili Michelle Müntefering başkanlığındaki Almanya-Türkiye Parlamentolararası Dostluk Grubu üyelerini kabul etti. Görüşmede, anayasa değişikliği teklifi de masaya yatırıldı. Alınan bilgilere göre Kılıçdaroğlu, “Elimizdeki bütün kısıtlı imkanları kullanarak, hayırlı bir sonuç almaya ve hayır çıkmasına çalışacağız” dedi. Kılıçdaroğlu’nun Türkiye ile AB ilişkileri konusunda, Türkiye’de demokratik standartlarda yaşanan geriye gidişin AB tarafından mutlaka yakından izlenmesi gerektiğine dikkati çektiği belirtildi. Türkiye ile Almanya arasındaki ilişkilerin zaman zaman sıkıntılar yaşadığına dikkati çeken Kılıçdaroğlu’nun, “Özellikle PKK ve FETÖ mensuplarının iadesi konusunda gerginlik yaşanıyor. Bu durumun iki dost ülke arasında bir şekilde çözülebileceğine inanıyoruz” dediği ve PKK ile FETÖ mensuplarının iade edilmesi gerektiğini söylediği kaydedildi.
Kılıçdaroğlu, son yayımlanan KHK ile görevden çıkarmalara tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Sebep oldukları felaketi fırsat bilip, FETÖ bahanesiyle ve KHK sopasıyla muhalifleri susturmak istiyorlar. Bu hukuksuzluk son bulmalıdır” değerlendirmesinde bulundu.