Siyaset Kılıçdaroğlu’ndan ‘sağduyu’ çağrısı

Kılıçdaroğlu’ndan ‘sağduyu’ çağrısı

25.11.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP lideri, Suriye rejim uçaklarının saldırısında 3 askerin şehit olmasıyla ilgili hükümete sağduyu çağrısı yaptı. Kılıçdaroğlu, ‘Çok tehlikeli bir sürecin içine Türkiye’yi sürükleyebilir’ dedi

Kılıçdaroğlu’ndan ‘sağduyu’ çağrısı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Fırat Kalkanı Harekatı’nda Suriye rejim güçlerinin hava saldırısında üç askerin şehit olması, 10 askerin de yaralanmasıyla ilgili olarak sağduyu çağrısında bulundu. Kılıçdaroğlu, “Çok tehlikeli bir sürecin içine Türkiye’yi sürükleyebilir. O nedenle buradan hükümet yetkililerine sağduyuyla davranmalarını tavsiye etmenin ötesinde bir şey söyleyemeyeceğim” dedi. Türkiye Otelciler Federasyonu’nun (TÜROFED) 5’inci Olağan Genel Kurulu, Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla Adalya Hotel’de yapıldı.
‘Biz huzur istiyoruz’
Sözlerine Adana’daki bombalı saldırı ve Fırat Kalkanı Harekatı’nda üç askerin şehit olduğu saldırılara değinerek başlayan Kılıçdaroğlu, “Tatsız bir konu. Adana’da yaşanan terör olayı emin olun hepimizin sabah aldığı en kötü haber. Sayın valiyi aradım, olayın ayrıntılarını öğrenmeye çalıştım. Sayın başkan (TÜROFED Başkanı Osman Ayık) konuşmasını yaparken siyaset kurumunda uzlaşmaya değindi. Aslında çok önemli bir konu. Belki de hepimizin üzerinde uzlaşacağı en temel konulardan bir tanesi terördür. Kimden gelirse gelsin, nereden gelirse gelsin, amacı ne olursa olsun, arkasında hangi güç olursa olsun, bütün siyasal partiler, meslek kuruluşları, sivil tolum örgütlerinin terör konusunda ortak payda geliştirmeleri gerekiyor” dedi.
Kılıçdaroğlu, “Defalarca ‘Terörü bitirmek için bizden ne istiyorsanız vermeye hazırız’ dedik. Çünkü bu ülkenin insanı teröre evlatlarını vermekten bıktı. Huzur istiyoruz” dedi. Kılıçdaroğlu Fırat Kalkanı Harekatı’ndaki üç askerin rejime ait uçaklarla vurularak şehit olduğu açıklamalarına değinirken “Yani Suriye hükümetine ait uçaklarla askerlerimizin vurulduğu şeklinde. Bu bizi çok tehlikeli bir kapıya getirebilir. Çok tehlikeli bir sürecin içine Türkiye’yi sürükleyebilir. O nedenle buradan hükümet yetkililerine sağduyuyla davranmalarını tavsiye etmenin ötesinde bir şey söyleyemeyeceğim. Bölgemizde Türkiye temel bir denge unsurudur. Ortadoğu’daki her olumsuzluk karşısında Türkiye başvurulan bir kaynaktı. O noktadan bir hayli uzaklaşmış bulunuyoruz. O nedenle sağduyu çağrısı yapmanın önemli olduğuna inanıyorum” dedi.
Öğretmenler Günü olduğunu da hatırlatan Kılıçdaroğlu, çok sayıda işten atılan, görevine son verilen öğretmen olduğunu belirterek, “Açığa alınan öğretmenler olmaz. Sorunlarını dile getiren öğretmenleri makamından, öğrencisinden ayrı tutmak doğru değildir” dedi.
Sadece Antalya’nın bir gecede 550 bin turisti yatıracak kapasiteye sahip olduğunu kaydeden Kılıçdaroğlu, “Günde 1 dolar harcasa 550 bin dolar. 1 dilim peynir tüketseler 550 bin dilim peynir. Siyaset kurumu olarak karşılıksız destek vermek lazım. Önündeki engellerin kaldırılması lazım” diye konuştu.
‘Bal gibi ayrımcılık’
Kılıçdaroğlu, daha önceki ‘Şehitler arasında ayrımcılık yapıyorsunuz’ sözlerini de hatırlatarak, “Kıyamet koptu ‘vay efendim ayrımcılık yok.’ Var efendim, bal gibi var. Gidin herhangi bir şehit ailesine sorun. 15 Temmuz şehitleri onlar da bizim şehitlerimiz. Fırat Kalkanı’nda, Adana’da, dağ başında PKK terör örgütüyle mücadele edip hayatını kaybeden çocuklarımız onlar da bizim şehitlerimiz. Şehitler arasında ayrımcılık olmaz” diye konuştu.
Kreş ziyareti
Kılıçdaroğlu, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle Antalya Muratpaşa Belediyesi Türkan Saylan Kreş ve Gündüz Bakımevi’ni de ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, öğretmenlerin Öğretmenler Günü’nü kutlarken, minik öğrencilere de oyuncak hediye etti. Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, ziyaret sırasında Kılıçdaroğlu’na nar suyu ikram etti.