Siyaset Kılıçdaroğlu’ndan ‘Varlık Fonu’ eleştirisi: Türkiye yönetilemiyor

Kılıçdaroğlu’ndan ‘Varlık Fonu’ eleştirisi: Türkiye yönetilemiyor

13.09.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

Kılıçdaroğlu’ndan ‘Varlık Fonu’ eleştirisi: Türkiye yönetilemiyor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Cumhurbaşkanı kendisini Türkiye Varlık Fonu’nun başkanlığına, damadını da başkanvekilliğine atıyor. Başkanı olduğu fon, bütçe dışında. Bu fonu Sayıştay denetleyemiyor, TBMM denetleyemiyor” dedi.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu, dün Twitter hesabından yaptığı açıklamada, şunları kaydetti: “Dedik ki; devlet yönetiminde liyakat ve kamu harcamalarında şeffaflık esastır. Devleti yönetenler vatandaşın ödediği her kuruşun hesabını vermek zorundadır. Bir devlet düşünün. Cumhurbaşkanı kendisini bir kararnameyle Türkiye Varlık Fonu’nun Yönetim Kurulu Başkanlığı’na, damadını da başkanvekilliğine atıyor. Başkanı olduğu fon, bütçe dışında. Bu fonu Sayıştay denetleyemiyor, TBMM denetleyemiyor. Ama bu hanedan yönetiminde önemli bir eksiklik var. Çantacı. E onun da resmen atanmasına gerek yok. Ne diyorduk, Türkiye yönetilmiyor, Türkiye savruluyor.”

Kılıçdaroğlu, 12 Eylül askeri darbesinin yıl dönümü nedeniyle yaptığı açıklamada ise, “Ne 12 Eylül, ne 15 Temmuz ne de 20 Temmuz. Askeri ve sivil darbe heveslileri şunu iyi bilsinler ki demokratik hukuk devleti mücadelemiz asla bitmeyecektir” ifadelerini kullandı.