Gündem Kılıçdaroğlu ve CHP konvoyuna yapılan saldırıya Merisn’den kınama

Kılıçdaroğlu ve CHP konvoyuna yapılan saldırıya Merisn’den kınama

25.08.2016 - 19:01 | Son Güncellenme:

İbrahim MAŞE/ MERSİN, (DHA) - MERSİN’de CHP İl Başkanlığı, CHP Genel Başkanı Genel Başkanı kemal Kılıçdaroğlu ve bulunduğu konvoya yapılan saldırıyı kınadı.

Kılıçdaroğlu ve CHP konvoyuna yapılan saldırıya Merisn’den kınama

İl binasından düzenlenen toplantıya İl Başkanı Abdullah Özyiğit, CHP Mersin Milletvekilleri, Hüseyin Çamak, Aytuğ Atıcı, Fikri Sağlar ve CHP’li belediye başkanları ile partililer katıldı. Toplantıya, konvoya yapılan saldırının görüntüsünü izleterek başlayan Özyiğit, bu günlerin geleceğini siyasi partilere yaptıkları ziyaretlerde ifade ettiklerini belirterek, emperyalistlerin ’bu işi beceremedik geri çekilelim’ gibi bir anlayışa bürünmeyeceklerini söyledi. Saldırıyı gerçekletiren oluşumların sonraki hedeflerinin toplumu birbirine düşürecek bireysel suikastler ve iç savaşı hedefleyen davranış olacağını ifade eden Özyiğit, "Sayın Genelbaşkanımız da bu ülkede bulunan en stratejik isimlerden biri. Sayın Cumhurbaşkanı bir yere giderken bütün yolların kapatıldığı, onlarca araç, onlarca koruma, sayısı ona yaklaşan uçakla seyahat eden sayın Başbakan ve sayın Cumhurbaşkanı kadar Sayın Kemal Kılıçdaroğlu da bu ülkede korunmak zorundadır. Bu ülkede Kemal Kılıçdaroğlu’na uzanan elleri kıracak 25 milyon insan var. Mevcut iktidarın bir borcu da, bu ülkede demokrasiyi var etmeye çalışan Genel Başkanımız gibi insanları korumaktır. Bu olayı kınıyoruz" dedi.

Haberin Devamı

Yaşanan olayı şiddetle kınayan Mersin Milletvekili ve Parti Meclis Üyesi Fikri Sağlar ise, "Ülkeyi yönetenler ana muhalefet partisinin genel başkanına, kendilerini nasıl korunuyorsa aynı duyarlılık içerisinde korumak zorunda olduklarının bilincinde olmaları gerekiyor. 15 Temmuz sonrasında yapılan darbe girişimi ile birlikte, laik Cumhuriyetimizi hedefleyen o darbe sonrasında demokrasi ve cumhuriyete sahip çıkan tek gücün, Mustafa kemal Atatürk ve CHP olduğu ve dolayısıyla onunla birlikte yürünürse kendilerinin koruyabileceği bir düşüncesinde olan iktidar, koruma kalkanı gördüğü gibi CHP’nin genel başkanını ve her üyesini aynı değerde kendilerine yaptığı gibi güvenlik önlemi alması gerekiyor" diye konuştu.

Haberin Devamı

Öte yandan bir yazılı açıklama yapan Ak Parti İl Başkanı Cesim Ercik, Kemal Kılıçdaroğlu’nun konvoyuna yapılan saldırıyı lanetleyerek geçmiş olsun dileklerini iletti.