Siyaset Kılıçdaroğlu yeniden seçildi

Kılıçdaroğlu yeniden seçildi

17.07.2012 - 20:31 | Son Güncellenme:

Kemal Kılıçdaroğlu, CHP’nin 34. Olağan Kurultayı’nda 1164 delegenin oyuyla, yeniden genel başkanlığa seçildi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün yapılacak Parti Meclisi seçimleri öncesinde “2 numara” olarak Denizli Milletvekili Adnan Keskin’i belirledi.

Kılıçdaroğlu yeniden seçildi

CHP’nin 34. Olağan Kurultayı’nda Kemal Kılıçdaroğlu, 1164 delegenin oyunu alarak yeniden genel başkanlığa seçildi.
Ankara Spor Salonu’ndaki kurultayda 1232 geçerli oyun 1164’ünü alan Kılıçdaroğlu, yeniden genel başkan oldu.

Haberin Devamı


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ”Kardeş kavgasının olmadığı, çocukların yatağa aç girmediği, barışın, huzurun, onurun olduğu bir ülke için yola çıktık. Yolculuğumuz devam edecek” dedi.
Kılıçdaroğlu, partisinin Ankara Spor Salonu’nda gerçekleştirilen 34. Olağan Kurultayında 1164 delegenin oyunu alarak yeniden genel başkanlığa seçilmesinin ardından bir teşekkür konuşması yaptı.
Sanatçı Onur Akın’la sahneye gelen ve Akın’ın, ”Bir ıslık da sen çal” şarkısı eşliğinde salonda bulunanları selamlayan Kılıçdaroğlu, değişim, dönüşüm, aydınlık bir Türkiye için, hiç kimseyi ötekileştirmemek, herkesi kucaklayarak, baştacı ederek, Türkiye’yi yaşanabilir bir ülke yapmak adına yola çıktıklarını belirterek, şunları söyledi:
”Kardeş kavgasının olmadığı, çocukların yatağa aç girmediği, barışın, huzurun, onurun olduğu bir ülke için yola çıktık. Yolculuğumuz devam edecek. Bu süreçte destek, gönül veren, el veren herkese şükranlarımı sunuyorum. Hepinize yürekten muhabbetlerimi sunuyorum.”
Kılıçdaroğlu’nun teşekkür konuşmasının ardından kurultayın birinci gün çalışmaları tamamlandı. Kurultay Parti Meclisi ve Yüksek Disiplin Kurulu üyeliklerine seçim yapmak üzere yarın sabah 08.30’da yeniden toplanacak.

Haberin Devamı

KURULTAYDA NELER YAŞANDI?
Kurultay salonuna 10. Yıl Marşı eşliğinde partililerin alkışları arasında giren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, salonu dolaşarak tribünleri selamladı. Salonda bulunanlar ellerindeki Türk bayrakları ve CHP bayraklarını sallayarak marşa eşlik etti.

Kılıçdaroğlu, kalabalık nedeniyle salonda güçlükle ilerledi. Bu sırada foto muhabirleri ve kameramanlar da görüntü almakta zorlandı. Salonu dolaşan Kılıçdaroğlu, tribünlerde kendisi için ayrılan yere oturdu.

Kılıçdaroğlu salona gelmeden önce, iki yıllık görev süresini anlatan bir kısa film gösterimi de yapıldı.

İki gün sürecek kurultayda bugün Genel Başkan seçimi yapılacak. Kılıçdaroğlu'nun tek aday olarak katılması beklenen kurultayın ikinci gününde ise 60 kişilik Parti Meclisi ile 15 kişilik Yüksek Disiplin Kurulu üyelikleri için seçim yapılacak.

Haberin Devamı

34. Olağan Kurultay, 26 Şubat'ta gerçekleştirilen CHP'nin 16. Olağanüstü Kurultayı'nda kabul edilen yeni tüzüğe göre gerçekleşecek.

Partinin yeni tüzüğüne göre, genel başkanlığa aday olabilmek için, üye tam sayısının en az yüzde 10'unun yazılı teklifi gerekecek. Başkanlık divanı önünde imza verme zorunluluğu ise aranmıyor. CHP'nin kayıtlı 1282 delegesi bulunuyor.

Kurultay divan başkanlığını eski genel başkanlardan Altan Öymen yapacak. Yeni tüzüğe göre parti meclisinde yüzde 33'lük kadın kotası, yüzde 10'luk gençlik kotası uygulanacak. Kurultaya AK Parti Genel Sekreteri Haluk İpek ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz'un da aralarında bulunduğu siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütü temsilcileri, sanatçılar Gülriz Sururi, Musa Eroğlu, Suavi, Mustafa Özarslan, Onur Akın, Sadık Gürbüz, Melike Demirağ'ın yanı sıra eski CHP Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal da katılıyor.

Haberin Devamı

SALONDAN NOTLAR

Kurultay salonunun dışına CHP bayrakları ve Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun büyük boy posterleri asıldı. Davetliler, basın mensupları ve partililer ayrı ayrı kapılardaki güvenlik noktalarında kontrolden geçirildikten sonra salona alındı.
Salonun içi mavi, beyaz ve kırmızı renkte balonlar ile CHP bayrakları ile süslendi. Tribünlerin etrafı çeşitli sloganların dönüşümlü olarak yansıtıldığı ışıklı panolarla çevrildi. Panolarda ''Sevdamız Türkiye'', ''Milli irade hapsedilemez'', ''Baskı ve zulüm düzeni CHP ile bitecek'' gibi sloganlar yansıdı.
Divanın yer alacağı platformun ''Demokrasi ve Değişim Kurultayı'' pankartı, Türk bayrağı, Atatürk ve Kemal Kılıçdaroğlu posterleri ile CHP bayrağı asıldı. Sahnenin iki yanına da dev ekranlar yerleştirildi.
Salonun saha bölümü basın için ayrılırken, tribünler delegeler, davetliler ve partililer için düzenlendi. Salonda ''Faşizme geçit yok'', ''Demokrasiyi biz getirdik, biz yücelteceğiz'', ''Kindar değil, özgür gençlik'', ''El ele, omuz omuza, CHP iktidara'', ''Liderimiz Kemal, hedefimiz iktidar'', ''Umudun adı Kemal'', ''Sevdamız Türkiye'' pankartları ve Kılıçdaroğlu'nun ''CHP'li olmak bağımsızlık, özgürlük ve halk için yılmadan mücadele etmek demektir. Yolumuz bu onurlu tarihi yazanların yoludur'' ile Atatürk'ün ''Benim iki büyük eserim vardır, biri Türkiye Cumhuriyeti diğeri CHP'dir'' sözlerinin yazılı olduğu pankartlar CHP'nin eski Genel Başkanlarından İsmet İnönü ve Bülent Ecevit'in fotoğrafları dikkati çekti.

Haberin Devamı

Kaynak: ntvmsnbc