Gündem Kılıçdaroğlu: Yurt sorunu nasıl çözülmez?

Kılıçdaroğlu: Yurt sorunu nasıl çözülmez?

01.12.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Adana’nın Aladağ ilçesindeki özel öğrenci yurdunda çıkan yangında ihmal iddialarıyla ilgili siyasi liderlerden açıklamalar geldi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Koskoca Türkiye Cumhuriyeti nasıl olur da yurt sorununu çözemez?” derken MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de “Sorumlular, denetim ve kontrol görevini suistimal edenler mutlaka bulunup cezalandırılmalıdır” dedi.

Kılıçdaroğlu:  Yurt sorunu  nasıl çözülmez

Kılıçdaroğlu, Çankaya Belediyesi tarafından yaptırılacak Atatürk Kültür Merkezi’nin temel atma töreninde şunları söyledi: “Aladağ’da yurtta kalan çocuklarımız, köylerden gelip barınacak yerleri olmadığı için bir yurtta kalan çocuklarımız. Sormamız gereken soru şu, koskoca Türkiye Cumhuriyeti nasıl olur da yurt sorununu çözemez? Koskoca Türkiye Cumhuriyeti, ‘dünyaya meydan okuyoruz’ diye bağıranlar acaba bu çocukların yurt sorununu neden çözmezler? 14 yıldır iktidardasınız yurt sorununu neden çözmüyorsunuz. Ölen kız çocuklarımızın yığıldığı yer yangın merdiveninin kapısının önü. Açılmıyor çünkü kilitli. Oysa teknoloji var, içeriden açılan, dışarıdan açılmayan kapılar var. Neden bunlar yapılmaz? Neden bunun önlemi alınmaz? Neden ve hangi gerekçeyle izin verilir” diye konuştu.
‘Sorumlular bulunsun’
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de yaptığı yazılı açıklamada, şunları kaydetti: “Hayatlarını kaybeden evlatlarımıza Allah’tan rahmet dilerken, acılı ailelerine sabır ve başsağlığı niyaz ediyorum. Yangından yaralı kurtularak tedavi altında tutulanlara acil şifalar temenni ediyorum. Yalnızca Adana ile kalmayıp bütün Türkiye’yi hüzne sokan, kaderden kedere savuran yangın faciası her yönüyle, her ihtimaliyle araştırılıp incelenmelidir. Bundan sonrası için yapılması gerekenler bellidir. Yangının nasıl çıktığı, içi ahşap kaplı söz konusu iki katlı yurt binasını nasıl sardığı en kısa sürede netleştirilmeli, sorumlular, denetim ve kontrol görevini suistimal edenler mutlaka bulunup cezalandırılmalıdır.
Türkiye’de körpe yaştaki evlatlarımızın ailelerinden uzakta kaldığı barınma yerlerinin bir envanteri çıkarılmalı, bunun yanında hangi maksat ve emele dayalı olarak özel yurtların açıldığı acilen değerlendirmeye alınmalıdır. Bilinmelidir ki kaybedecek tek bir çocuğumuz yoktur” dedi.
‘Milletimizin başı sağ olsun’
Eski Başbakan ve AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu: Halep’le yanan bağrımıza Adana’nın ateşi düştü. Her acı ayrı dağlıyor yüreğimizi. O güzelim yavrularımızın ailelerine Allah sabır versin. Milletimizin başı sağolsun.”
Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç: Daha 17’sinde vefat eden oğlunu kendi elleriyle toprağa veren bir baba olarak, evlat acısını çok iyi bilirim. Allah kimseye yaşatmasın. Masum yavrularımızın hayatlarına mal olan olayda ihmal varsa şayet, sorumluları derhal bulunmalı ve hak ettikleri ceza verilmeli.”