Edirne Kilimleri ‘Rengarenk' Dokuyorlar

Kilimleri ‘Rengarenk' Dokuyorlar

09.06.2017 - 14:15 | Son Güncellenme:

.

Kilimleri ‘Rengarenk Dokuyorlar

Edirne’de Roman kadınlara yönelik, Avrupa Birliği projesi kapsamında kilim dokuma atölyesi kursu açıldı. Kursiyer Roman kadınlar, rengarenk kilim dokuyor.
Edirne’de Dezavantajlı Kişilerin Sosyal Entegrasyonu ile İstihdam Edilebilirliklerinin Geliştirilmesi Hibe Programı kapsamında, Edirne Rotary Kulübü Derneğinin hazırladığı, Avrupa Birliği destekli ‘Rengarenk’ projesiyle işsiz Roman kadınlara yönelik kilim dokuma atölyesi kursu açıldı. Proje kapsamında 16-45 yaşları arasında 20 Roman kadına istihdam sağlanması hedefleniyor.
Proje Koordinatörü Serhad Ceylan, projenin amacının, dezavantajlı kişilerin sosyal entegrasyonunun sağlanması ve istihdam edilebilirliklerinin arttırılması olduğunu belirtti.

“Kilim dokuma ile istihdam”
Proje Koordinatörü Serhad Ceylan, "Amacımız, dezavantajlı kişilerin sosyal entegrasyonu veya istihdam edilebilirliğinin arttırılması, işgücü piyasasına erişimlerinin kolaylaştırılması ve işgücü piyasasına girişlerinin önünde yer alan engellerin kolaylaştırılmasına katkıda bulunmak. Özel amacı ise, Edirne merkezde bulunan işsiz Romanların ve 16-45 yaş arası dokuma işine gönüllü, herhangi bir gelir kaynağı olmayan dezavantajlı işsiz kadınların istihdam edilebilirliklerini arttırmak, Romanların toplumla bütünleşmelerine destek olmak, Romanlara karşı var olan önyargının kırılmasına destek olmak olarak belirlenmiştir. Projenin toplam bütçesi yaklaşık 123 bin avro’dur. Projenin hedef kitlesi Edirne’de yaşayan 20 işsiz Roman ve 16-45 yaş arası dokuma işine gönüllü herhangi bir getir kaynağı olmayan dezavantajlı işsiz kadınlar olarak belirlenmiştir" dedi.

"2 bin proje arasından kabul edildi"
Çalışma Bakanlığı Avrupa Birliği Uzmanı Gökçin Şahin Ayık ise, 2 bine aşkın proje başvurusu aldıklarını ve rengarenk projesinin de kabul edilen 140 projeden biri olduğunu söyledi.
Kursiyerler ise proje ile ev ekonomisine katkıda bulunduklarını söyledi.