Gündem Kilis’i vuran IŞİD’e bomba yağdı

Kilis’i vuran IŞİD’e bomba yağdı

15.04.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kilis’in karşısında bulunan Türkiye sınırındaki altı köyü ele geçiren terör örgütü IŞİD mensuplarına karşı harekat başlatan muhalif grupların oluşturduğu Özgür Suriye Ordusu mensupları, dün öğle saatlerinde iki köyde denetimi yeniden sağladı.

Kilis’i vuran IŞİD’e bomba yağdı

Türkiye tarafında da Kilis’i hedef alarak Katyuşa roketleri atan IŞİD militanlarının bulunduğu mevziler, dün koalisyon ülkelerinin savaş uçakları tarafından da yoğun şekilde bombalandı.
Türkiye tarafında da tedirginliğe yol açan şiddetli patlamaların ardından birkaç noktadan yoğun siyah dumanlar yükseldi. Kilis’in Oylum Mahallesi’nin karşısında bulunan Suriye’nin ÖSO denetimindeki İğde köyüne IŞİD militanları saldırdı. Köye ulaşan IŞİD militanlarının ÖSO mensuplarına ağır silah ve havan topları ile saldırdığı belirtildi. Bölgeden yükselen silah ve patlama sesleri Türkiye tarafından da duyuldu.
Çatışmaların yoğunlaştığı bölgede insansız hava araçları (İHA) tarafından belirlenen IŞİD mevzileri dün öğle saatlerinde koalisyon ülkelerine ait savaş uçakları tarafından bombalandı.
ÖSO ile IŞİD’li teröristler arasında çatışmaların sürdüğü bölgenin, geçtiğimiz aylarda Suriye rejiminin Halep kırsalına yönelik başlattığı operasyon sırasında evlerini terk ederek sınıra gelen binlerce Suriyeli’nin barındığı Suca kampına birkaç kilometre uzaklıkta olduğu belirtildi.
Çatışmaların yoğunlaşması üzerine Suca kampında tedirginlik yaşayan çok sayıda Suriyelinin kamptan ayrılarak 8 kilometre uzaklıktaki ÖSO denetimindeki Azez’e gittikleri belirtildi.
Suriye’nin İğde köyünün hemen karşısında bulunan Kilis’in Oylum Mahallesi’nde vatandaşlar yüksek bir noktaya çıkarak çatışmaları izliyor. Çatışmaları izleyen mahalle sakinleri, sık sık duydukları silah ve patlama seslerinin kendilerini endişelendirdiğini söyledi.
Çatışmada yaralanan ÖSO mensubu 23 kişi de Öncüpınar Sınır Kapısı’na getirildi ve Kilis Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedaviye alındı. ÖSO mensuplarının IŞİD’in elindeki altı köyden ikisinde yeniden denetimi sağladığı belirtildi.

Yazarlar