Gündem Kilise okuluna gitti, futbolcu olmak istiyordu

Kilise okuluna gitti, futbolcu olmak istiyordu

28.02.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Gerçek kimliği ortaya çıkan ‘Cihatçı John’ lakaplı kafa kesen IŞİD militanı kilisede okumuş. Patates kızartması en sevdiği yiyecekmiş ve büyüdüğünde futbolcu olmak istiyormuş

Kilise okuluna  gitti, futbolcu  olmak istiyordu


IŞİD’in kafa kesme videolarında yer alan “Cihatçı John” lakaplı militanın kimliği hakkında detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor. İngiliz basına göre, Londralı orta sınıf bir ailenin oğlu olan Mohammed Emwazi, Anglikan Kilisesi’nin St. Mary Magdalene ilk okuluna gidiyordu. 6 yaşındayken ailesi ile Londra’ya taşınan Emwazi, sınıfındaki tek Müslüman öğrenciydi.

Simpsons hayranı
Arkadaşları arasında popüler olan Emwazi, o yıllarda futbolcu olmak istiyordu. Manchester United fanı olan Emwazi, 10 yaşındayken çıkan yıllığında “30 yaşında ne olmak istiyordun” sorusuna “Futbolcu olup gol atmak” yanıtını vermiş. Emwazi, en seviği çizgi film olarak Amerikan yapımı “The Simpsons”, en sevdiği müzik grubu için de “S Club 7” adlı pop grubunu göstermiş. En seviği yiyecek için “patates kızartması” diyen Emwazi’nin en sevdiği hayvan da maymunmuş. Emwazi’nin verdiği yanıtlardan da anlaşılabileceği gibi, Batılı hayat tarzı ile yetiştiğini söyleyen arkadaşları, Daily Mail gazetesine yaptıkları açıklamada, Cihatçı John’un o olduğuna inanamadıklarını söyledi.

İslamı anlattı
Arkadaşları Emwazi’nin din eğitimi dersinde öğretmenlerinin teşviki ile diğer çocuklara İslam’ı anlattığı, nasıl göründüğünü anlamaları için tahtaya Arapça yazılar yazdığını, oruç tutmak hakkında konuştuğunu belirtti.
Emwazi ilkokulu bitirmesinin ardından 1999’da Quintin Kynaston Community Academy’de eğitim almaya başladı. Burada okul arkadaşlarından biri şu an İngiltere’de ünlü bir pop star olan Tulisa Contostavlos idi. Yakınları, Emwazi’nin davaranışlarının Westminster Üniversitesi’nde okuduğu sırada değiştiğini belirtiyor. Üniversite öğrencileri, o dönemlerde okulda İslamcı grupların etinliğini artırdığını, Hizb ut-Tahrir üyesi öğrenci olduğunda bahsediyor. CAGE adlı sivil toplum kuruluşu ise, kontak halinde oldukları Emwazi’nin 209’da terör şüphesi ile safariye katılmak üzere gittiği Tanzanya’ya alınmaması ile radikalleşmeye başladığını belirtmişti. İngiliz medyasına göre, istihbarat teşkilatı Emwazi’nin El Kaide’nin Somali kolu Eş Şebab ile bağlantıları olduğunu keşfetmişti. İç istihbarat teşkilatı MI5 12 kez Emwazi ile temas kursa da kanıt yetersizliğinden dolayı işlem yapılmamıştı.
Babası şoför, annesi ev hanımı olan 1988 doğumlu Emwazi’nin 25 ve 23 yaşlarında iki kız kardeşi bulunuyor. Kız kardeşlerden birinin “mükemmel bir öğrenci” olduğu ve sinematografi okuduğu belirtiliyor.