KİLO VERME YOLLARI

Kilo vermek için, aç kalmak veya en sevdiğiniz yiyecekleri tamamen hayatınızdan çıkarmanıza gerek yoktur. Önemli olan hangi gıdaları yediğiniz değil, o gıdayı ne kadar miktarda ve ne zaman yediğinizdir..

Kilo verme yolları : Öğünlerinizin arasında geçen süre üç saat olmalıdır. Öğün aralarıa 4-5 saat gibi uzun bir sürenin girmesine izin vermeyin. Bu şekilde sık ve az yiyerek haftada 1 kilo kaybedebilirsiniz..

Amerikada ki Georgia Üniversitesi, bilim adamları tarafından yapılan araştırmalara göre, öğünlerin arasına üç saat ten daha uzun bir süre girdiğinde, vücudun doğal açlık savunma mekanizması harekete geçer. Vücut açlık yaşadığını zannederek metabolizma hızını yavaşlatır ve kalori bakımından zengin yağ dokularını koruma altına alır. Gereken enerji ihtiyacını da, kas dokusunu kullanarak karşılar. Yani aç kalınca vücudunuz yağlarını korur ama kaslarını kaybeder. Bu durum genel bir beslenme tarzınız ise de, bir süre sonra kaslarınız azaldıkça metabolizma hızınız yavaşlar ve kilo almanız kaçınılmaz olur. Bilim adamları günde, 3 yerine 6 öğün yiyenlerin daha kolay ve daha fazla kilo verdiğini ve yüksek oranda kas dokusuna sahip olduğunu ortaya koydu.

Kilo verme yolları : Düzenli egzersiz kilo vermeyi kolaylaştırıyor. 30 dakikalık hızlı bir yürüyüş bile kişinin kilosuna göre;150 - 200 kalori yamanızı sağlar. İşe gitmeden veya iş dönüşü yapacağınız tempolu yürüyüşü yaşam tarzınız haline getirin. Ayrıca iş yerinde de gün boyu oturmamaya ve hareketli olmaya dikkat edin. Sabah yataktan
kalktıktan sonra mutlaka ilk 1 saat içinde kahvaltı edin. Siz uyandınız ama metabolizmanızın uyanması için kahvaltıya ihtiyaç vardır. Kahvaltı etmez iseniz, geceden beri aç kalan vücudunuz, yağ depolar, kas yakar.

Haberin Devamı

Kilo verme yolları : Ana öğünler de ortalama 400 – 500 kalori. Ara öğünlerde 100 – 150 kalori ile beslenin. Yüksek kalorili besinleri gün için de tüketin.Kilo verme diyetinden en iyi sonucu almak için olabildiğince düzenli beslenin. Üç saatte bir düzenli ve sık sık beslenmek sizi, hem enerjik yapacak, hem de metabolizmanızın çok daha hızlı çalışarak yağ yakmasını sağlayacaktır.

Sık sık beslenmek, kan şekeri seviyesi dengede tutar. Düzenli aminoasit ve şeker akışı kasları ve beyin hücrelerini besler. Böylece gün boyu ruh haliniz ve enerji seviyeniz yüksek ve dengede kalır.

Kilo verme yolları : Açlıkkrizi ve aşırı kontrolsüz yeme moduna girmeyin. Bunun için her 3 saatte bir yiyin. Böylece açlık hissini ortaya çıkaran leptin hormonunun daha az üretilmesini sağlamış olursunuz. Uzun süreli açlıklar karın bölgenizde yağlanmaya sebep olur. Gün boyu aç gezip, akşam yemeğine yüklenirseniz, ağır bir akşam yemeği sonrası
insülin seviyesiniz aniden yükselir. Bu da kandaki yağ oranını artırarak kolesterolünüzün yükselmesine sebep olur.Sağlıklı bir vücut için doğru beslenmek çok önemlidir.

Haberin Devamı

Kilo verme yolları : 3 saatte bir yerseniz, vücudunuz strese girmez. Stres hormonu vücudunuzun kortizol seviyesini yükseltir. Bu durum da yüksek oranda kortizol hormonu bel çevresinde yağlanmaya sebep olur ve kalp hastalığı riskini artırır. 15 gün boyunca bile üç saatte bir yemek kortizol hormonu seviyesini yüzde 18 oranında düşürmektedir.

Haberin Devamı

Zayıflama ve sağlıklı beslenme bilgileri ve önerilerimiz için ;

www.slimmingcenterestetik.com

Facebook : slimmingcenterestetik

Diyetisyen Nurdan Çeliktaş