Kilo Vermek Garanti

Eğer amacınız kilo vermek, daha sağlıklı bir hayat sürmekse bunun aslında çok basit bir formülü var. Yani birazdan söyleyeceğim ayrıntıya dikkat edersiniz, kilo vermeniz garanti! Sadece bu önemli adımı atarak daha baştan fazla kilolarınızın yarısından kurtuldunuz demektir. Kulağa çok güzel geliyor değil mi? Peki nedir o kilo verme garantili adım? Elbette şekeri tamamen hayatınızdan çıkarmak.

Evet, biliyorum bazen bazı gıdaların içinde olduğu için fark etmeden tükettiğimiz şekeri tamamen hayatımızdan çıkarmak kolay değil. Ama imkansız da değil.

Haberin Devamı

Yapılması gereken, işlenmiş şeker içeren ürünlerden uzaklaşmak. Yani ambalajlı meyve suları ve gazlı içecekler, toz şeker, kesme şeker, esmer şeker, işlenmiş şeker içeren ürünler... Bütün bunları sofralarınızdan kaldırırsanız, sadece görsel olarak değil genel sağlık anlamında da canınızı sıkan fazla kilolardan kurtulmak kolaylaşır. Özellikle de göbek bölgesinde toplanan ve bir türlü gitmek bilmeyen yağlardan.

Elbette bu, hiç tatlı bir şeyler tüketmeyeceğiniz anlamına gelmiyor. Ama işlenmemiş ve sağlıklı olanlar tercih edilmeli. Örneğin şeker oranı düşük meyve ve sebzeler, canınız tatlı istediğinde tüketebileceğiniz daha sağlıklı seçenekler arasında.

Eğer şekeri hayatınızdan çıkarırsanız, kilo vermenin önündeki en büyük engel de ortadan kalkar. Peki "şekeri bırakmak" içinizde ve dış görünüşünüzde başka nasıl değişikliklere neden olur biliyor musunuz?

Gelin bir bakalım.

Eğer günlük şeker alımınızı kontrol altına alır, sağlıklı kaynaklardan dengeli ve orantılı miktarda şeker alırsanız bakın tepeden tırnağa neler oluyor.

Cildiniz daha genç görünür: Daha yaşınız genç ama cildinizde öncü kırışıklıklar mı fark ediyorsunuz? Başka bir sağlık sorununuz yoksa bunun en önemli nedeni fazla miktarda şeker tüketmenizdir büyük olasılıkla.

Eğer şeker alımınız fazlaysa glikasyonla yani şekerlenmeyle karşı karşıyasınız demektir. Bu da cildinizin erken yaşlanması anlamına gelir. Cildiniz sertleşir, elastikiyetini yitirir. Genetik yatkınlık, ilerleyen yaş gibi sebepleri bir kenara bırakırsak; eğer böyle bir sorunla karşı karşıyaysanız ilk iş olarak şekeri hayatınızdan çıkarın. Belli bir süre sonra cildinizin daha canlı, sağlıklı ve genç göründüğünü fark edeceksiniz.

Haberin Devamı

Göbek yağlarını daha kolay eriteceksiniz: Karaciğer, pankreas, bağırsak gibi organlarınızın etrafında toplanan yağlar "derin yağlar" olarak tanımlanır. Bu tip yağlar, inatçı olduğu kadar genel sağlık açısından da tehlikelidir. Diyabet ve kalp hastalıkları riskini artırır. İşte şekeri hayatınızdan çıkarmakla kendinize yapacağınız en büyük iyilik, bu tip sağlık sorunlarına yakalanma riskini en aza indirmek olacaktır. Ayrıca bu seçim, düz bir karna sahip olma hayallarinize ulaşmanızı da kolaylaştıracaktır.

Kan şekeriniz dengede kalır: Yiyeceklerinize, çay ya da kahvenize eklediğiniz şeker, basit karbonhidratlar sınıfına girer. Yani bir başka deyişle bu tip şeker çok çabuk sindirilir. Daha da önemlisi kan şekerinizi bir anda yükseltir ama sonra da aniden düşmesine neden olur. Bu da açlık krizine gireceğiniz anlamına gelir. Açlık krizi de fazla yemek anlamına gelir. Ama bu tip şeker ağırlıklı beslenmeye veda edip protein ve sağlıklı yağlar içeren besinleri tercih ederseniz kan şekeriniz dengede kalır ve olmadık zamanlarda açlık krizine girmezsiniz.

Haberin Devamı

Kalp sağlığınız riske girmez: Şekeri hayatınızdan çıkarmanın en güzel etkilerinden biri de kalp sağlığınızla ilgili. Sağlıklı bir kalp ise yaşamın temel taşı. Ama inatla işlenmiş şeker tüketmeyi sürdürürseniz kalp hastalıklarına yakalanma riskiniz artar. Sakın fazla kilolu olmadığınız için şeker tükettiğiniz halde kalp sağlığınıza bir zarar gelmeyeceğini düşünmeyin. Çünkü, şekerin kalbinizi olumsuz etkilemesi için fazla kilolu olmanız gerekmiyor.

Diyabet riskiniz azalır: Öncelikle şunu söyleyeyim. Yapılan bilimsel araştırmaların sonuçlarına göre, şeker tüketmekle tip 2 diyabet hastalığı arasında kanıtlanan bir ilişki var. O yüzden siz siz olun, şekere çok da fazla "yüz vermeyin."