KİNOALI AVOKADO SALATASI
 
Malzemeler;
  • 1 çay bardağı kinoa 
  • Yarım avokado 
  • 1 orta boy marul
  • Yarım limon
  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
Yapılışı;  Zeytinyağı, limon ve tuzu bir kapta karıştırın. Doğradığınız marulu bu sosla karıştırın. İçersine küp küp avokadoları doğrayın ve en son haşlanmış kinoayı ekleyin.
Bu salata hem lif hem de omega 3 açısından çok zengin bir seçenektir. Kinoa lif açısından zengin, protein oranı yüksek bir besindir. Glisemik indeksi düşük olduğundan tokluk hissi verir ve kan şekerinizi dengeler. Avokado iyi bir omega 3 kaynağıdır ve kalp sağlığını korur. Diyette tokluk hissinizi arttırır.
 
MAŞ FASULYELİ AVOKADO SALATASI
 
Malzemeler;
  • 1 çay bardağı maş fasulye
  • 1 orta boy marul
  • Yarım avokado
  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
  • 5 adet cherry domates
  • ½ limon suyu
  • Tuz
Yapılışı;  1 çay bardağı fasulyeyi haşlayın.  Marulu doğrayın. Üzerine haşladığınız fasulyeyi, avokadoyu ve domatesleri ekleyin. En son üzerine zeytinyağı, limon ve tuz ekleyin.
Maş fasulyesinin lif oranı yüksektir ve sindirim sisteminizi düzenler. Protein oranı yüksek olduğundan kilo vermenizi destekler.
 
YUMURTALI KUŞKONMAZ SALATASI
 
Malzemeler;
  • 8 adet kuşkonmaz
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 diş sarımsak
  • 1 orta boy marul
  • 1 adet haşlanmış yumurta
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • Tuz,  pul biber
Yapılışı; Kuşkonmazları ortadan 2 ye bölerek haşlayın. 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile 1 diş sarımsağı ezin. Haşlanmış kuşkonmazları doğradığınız marulla ve sarımsaklı sosla karıştırın. En son üzerine haşlanmış yumurtaları doğrayın baharat ve sirkesini ekleyin.
Kuşkonmazın ödem atıcı ve idrar söktürücü özelliği vardır. Lif oranı yüksek olduğundan kabızlık şikâyetini engeller.
 
YEŞİL MERCİMEKLİ BULGUR SALATASI
 
Malzemeler;
  • 1 çay bardağı bulgur
  • ½ çay bardağı mercimek
  • 3 adet taze soğan
  • 3 adet cherry domates
  • 2 adet kırmızı kapya biber
  • ½ bağ maydanoz
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Pul biber
Yapılışı; 1 çay bardağı bulgur ve yeşil mercimeği haşlayın. 3 adet taze soğan, biber, domates ve maydanozu doğrayıp karıştırın. Haşladığınız bulgur ve mercimek soğuyunca salatanıza ekleyin. Tüm malzemeler karıştıktan sonra en üstüne yağ, tuz, pul biber ve limon ekleyerek harmanlayın.
Yeşil mercimek ve bulgur glisemik indeksi düşük besinlerdir. Diyette metabolizmanızı hızlandırır ve tokluk hissi verirler.
 
LOR PEYNİRLİ NOHUT SALATASI
 
Malzemeler;
  • 10-12 yaprak marul
  • 3 adet taze soğan
  • 2 adet domates
  • 2 adet kırmızıbiber
  • 1 çay bardağı haşlanmış nohut
  • 3 yemek kaşığı lor peyniri
  • 2 adet form etimek
  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
  • Limon
  • Tuz, Kekik
Yapılışı; Zeytinyağı, tuz, limon ve kekiği karıştırın. Marul, taze soğan, domates ve biberi doğrayarak zeytinyağlı sosla karıştırın. En son 1 çay bardağı haşlanmış nohut ve lor peyniri ekleyin tüm malzemeler karıştıktan sonra en üstüne form etimekleri kırın. 
Bu salatayı, protein öğününüz yerine tercih edebilirsiniz. Nohut bitkisel proteindir ve kolesterolü dengeler. Lor peyniri iyi bir kalsiyum kaynağıdır. Kilo vermenize yardımcı olur.