Diyet Kilo vermenize yardımcı olacak 8 ofis alışkanlığı

Kilo vermenize yardımcı olacak 8 ofis alışkanlığı

05.01.2018 - 11:25 | Son Güncellenme:

Eğer kilo vermek istiyorsanız fakat ofis ortamında bu size çok zor geliyorsa, krizleri fırsata dönüştürme zamanı. İşte kilo vermenize yardımcı olacak 8 ofis alışkanlığı:

Kilo vermenize yardımcı olacak 8 ofis alışkanlığı

Ofiste çok daha rahat kilo verebilirsiniz. Önemli

Masanızda mutlaka su şişesi bulundurun

Kilo vermek için ilk adım herkesin bildiği gibi bol bol su tüketmek. Fakat iş ortamında bazen yoğunluğa kapılıp unutulabiliyor. Dolayısıyla masanızda her zaman gözünüzün önünde olan bir su şişesi tutmak ve her gözünüze çarptığında su içmek, kilo vermeniz için en büyük yardımcı olacak.

Saatte bir ayağa kalkın

Ayağa kalkmak için birinin sizi çağırmasını ya da bir iş çıkmasını beklemeyin. Her saat başında mutlaka ayağa kalkın.

Yanınızda sağlıklı atıştırmalıklar bulundurun

Çekmecenizde elma, bade ya da muz bulundurun. Eğer diyet yapmak sizi çok zorlarsa bu sağlıklı atıştırmalıklardan tüketerek diyetinizi bozmadan açlığınızı bastırabilirsiniz.

Öğle aranızda kısa yürüyüşler yapın

Kilo vermek için illa bir saat tempolu bir yürüyüşe ihtiyacınız yok. Gün içerisinde yapacağınız 10 - 20 dakika arası yürüyüşler de kilo vermenizi hızlandıracaktır.

Bunun için sosyal medyada gezindiğiniz vakitten kısabilir ve bu süreyi yürüyüş yaparak değerlendirebilirsiniz. Evin yolunu biraz uzatarak gitmekten ise kimseye zarar gelmez. Arabanızı biraz uzağa park edin.

Kahvaltıyı ihmal etmeyin

Erken kalkmaktan şikayetçi olduğunuz için kahvaltı etmeden evden çıkıyorsanız, size kötü bir haberimiz var; yapılan araştırmalar kahvaltı etmeyen insanların, kahvaltı edenlere göre gün içerisinde daha fazla kalori aldığını gösteriyor.

İş arkadaşlarınızdan yardım isteyin

Ofiste birlikte diyet yaptığınız biri olursa, çok daha güzel sonuç alacaksınız. Belki iş çıkışı birlikte bir spor salonuna bile gidebilirsiniz.

Bol bol yeşl çay tüketin

Yeşil çay metabolizmanızı hızlandıracağı için kilo verme konusunda en yardımcı içeceklerden biridir. Bu yüzden içine tatlandırıcı hiçbir şey eklemeden günde en az bir bardak yeşil çay tüketmek, kilo vermenize yardımcı olacaktır.

Büşra Köksal / PembeNar Özel

Yazarlar