Dünya Kim Jong’un hedefi büyük

Kim Jong’un hedefi büyük

17.09.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kuzey Kore lideri Kim Jong’un, ülkesinin tüm yaptırımlara rağmen nükleer silah geliştirmeyi sürdüreceğini ve böylece ABD ile “güç dengesi” oluşturacağını bildirdi.

Kim Jong’un hedefi büyük

Kuzey Kore’nin resmi KCNA ajansının haberine göre Kim, 15 Eylül’deki füze denemesini izlediği sırada açıklama yaptı.

Haberin Devamı

Kim, “Büyük güç şovenlerine, onların sınırsız yaptırım ve engellemelerine rağmen ülkemizin nükleer gücünü tamamlama amacına ulaşacağını açıkça göstereceğiz. Nihai amacımız ABD ile gerçek güç dengesini tesis etmek ve Amerikalı yöneticilerin askeri bir seçenekten bahsetmeye cesaret edememesi.” ifadesini kullandı.

BMGK’dan kınama

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) ise yaptırıma yönelik alınan kararlara rağmen Kuzey Kore’nin balistik füze denemesi yapmasını kınayarak yaptırım kararlarının derhal hayata geçirilmesini istedi. Toplantıda kabul edilen basın bildirisinde Kuzey Kore’nin, BMGK’nın yeni yaptırım kararı almasından sadece üç gün sonra füze denemesi yapması “provokatif eylem” olarak nitelendirilip kınandı.

Haberin Devamı

Nükleer faaliyetlerin bölge ve dünya güvenliğine tehdit oluşturduğu vurgulanan bildiride, Kuzey Kore’ye bu eylemlere son vermesi çağrısında bulunuldu. Bildiride tüm BM üyelerinden Kuzey Kore’ye yönelik alınan yaptırım kararlarının derhal kapsamlı bir şekilde hayata geçirilmesi istendi.

Toplantının ardından gazetecilere açıklama yapan Rusya’nın BM Daimi Temsilcisi Vasily Nebenzya, “provokasyonlar ve yeni yaptırım kararları kısır döngüsüne” girildiğini söyledi.