Siyaset Kimden korkuyorsunuz?

Kimden korkuyorsunuz?

08.07.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, HDP milletvekillerinin mecliste bölge için doğruyu savunmaları gerektiğini belirterek, “Ey HDP’liler kimden korkuyorsunuz? Dağdan kork, bayırdan kork, ovadan kork. Böyle milletvekilliği olur mu? Maden bu millet seni seçti meclise gönderdi. Bu bölge için doğruyu hakikati savunmak için burada olmalısın” dedi.

Kimden korkuyorsunuz

Bakan Çelik, seçim bölgesi Şanlıurfa’da Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan GAP Sukay Park ve Su Sporları Tesisi’nin açılışını yaptı, aynı tesiste düzenlenen bayramlaşma törenine katıldı.

Bölgede terör tehdidine değinen Çelik, “Bugün terör olayları bu bölgelerde yaşanmamış olsaydı, bir basamak daha yukarı çıkmış Şanlıurfa’yı konuşacaktık. Ama ne yazık ki terör burada turizmin gelişmesine, ticaretin gelişmesine ve burada kalkınmanın var olmasına engel teşkil etmektedir” dedi.

“HDP’li dostlara, HDP’ye gönül vermiş, oy vermiş insanlara sesleniyorum” diyen Çelik şöyle devam etti:

‘Allahsız düşünceler’

“Bu duruma önce siz sesinizi yükselteceksiniz. Korkunun ecele faydası yok. Kimden korkuyorsunuz. Dağdan koruyorlarmış, bu nasıl milletvekilliğidir? Dağdan kork, bayırdan kork, ovadan kork böyle milletvekilliği olur mu? Maden bu millet seni seçti, Meclis’e gönderdi. Bu bölge için doğruyu hakikati savunmak için burada olmalısın. İşte bu açılışlardır doğrusu, tesis kazandıracaksın, işsize iş kazandıracaksın. Çaresize derman olacaksın, işte milletvekilliği budur. Millet için sesinizi yükseltemeyeceksiniz niye seçildiniz o zaman? Sizin ateist, sizin Allahsız düşüncelerinizle milletin kafalarını bulandırmaya kalkmayın. Bulandıramadınız bulandıramayacaksınız.”